© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Nadevani zvitki iz jajčevca

Ne ustrašite se dolge priprave - nadevani zvitki iz jajčevca niso zahtevni, le recept je zelo natančno opisan, da je primeren tudi za začetnike.

Nadevani zvitki iz jajčevca

Ne ustrašite se dolge priprave - nadevani zvitki iz jajčevca niso zahtevni, le recept je zelo natančno opisan, da je primeren tudi za začetnike.

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 1 velik jajčevec (ali 2 srednje velika)
  • 1 žlica oljčnega olja in še nekaj za peko
  • 3 stroki česna
  • 800 g paradižnikove polpe iz pločevinke
  • 1⁄2 žličke posušenega origana
  • ščep sladkorja (po želji)
  • kanček kisa (po želji)
  • majhen šopek bazilike
  • 1 krogla mocarele
  • 4 žlice svežega pesta
  • sol in poper

drobtine s parmezanom

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 50 g svežih krušnih drobtin
  • 25 g parmezana
  • nastrgana lupina 1 bio limone
  • 1 žlička posušenega origana
  • sol

Sestavine

  • 1 velik jajčevec (ali 2 srednje velika)
  • 1 žlica oljčnega olja in še nekaj za peko
  • 3 stroki česna
  • 800 g paradižnikove polpe iz pločevinke
  • 1⁄2 žličke posušenega origana
  • ščep sladkorja (po želji)
  • kanček kisa (po želji)
  • majhen šopek bazilike
  • 1 krogla mocarele
  • 4 žlice svežega pesta
  • sol in poper

drobtine s parmezanom

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 50 g svežih krušnih drobtin
  • 25 g parmezana
  • nastrgana lupina 1 bio limone
  • 1 žlička posušenega origana
  • sol

Postopek

1

Jajčevcu odstranimo pecelj in ga po dolgem narežemo na rezine, debele 0,5 cm. Po obeh straneh jih premažemo z nekaj olja in solimo. Rebrasto ponev na visoki temperaturi močno segrejemo, nato pa pečemo rezine 4 do 6 minut na vsaki strani, da se zlato rjavo zapečejo. Rezine bomo morali popeči v več porcijah. Sproti jih polagamo na krožnik in nato postavimo na stran.

2

Medtem tanko narežemo česen in osmukamo baziliko. V ponvi segrejemo žlico olja, na katerem pražimo česen minuto do dve, da zadiši. Dodamo paradižnik in vodo, s katero smo napolnili polovico pločevinke paradižnika, origano ter nekaj soli in popra. Pustimo, da tekočina nepokrita brbota 15 do 20 minut oziroma toliko časa, da se zgosti v omako. Po okusu solimo in popramo ter po potrebi dodamo sladkor in kis, da uravnotežita okus paradižnika. Polovico bazilike grobo narežemo in primešamo omaki, ki jo nato odstavimo z ognja.

3

Mocarelo odcedimo in jo narežemo na pravokotnike (kosov mocarele naj bo toliko, kot je rezin jajčevca). Zvitke naredimo tako, da na en konec rezine položimo kos mocarele, nanj pa z žlico naložimo pesto in dodamo list bazilike. Rezino zvijemo v dovolj rahel zvitek, da nadev ne uhaja ven. Postopek ponovimo s preostalimi rezinami jajčevca, mocarelo, pestom in baziliko.

4

Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Paradižnikovo omako vlijemo v globlji pravokoten pekač, dovolj velik, da lahko vanj položimo vse zvitke, med njimi pa ostane še nekaj prostora. Položimo jih z robom navzdol, omaka pa naj jih prekriva do polovice. Jed pečemo 25 do 30 minut oziroma dokler niso zvitki zlato zapečeni, omaka pa brbota.

5

Medtem pripravimo drobtine. Parmezan drobno nastrgamo. V ponvi pri zmerni temperaturi segrejemo olje, na katerem pražimo krušne drobtine 5 minut oziroma toliko časa, da postanejo zlato rjave in hrustljave. Tedaj jih stresemo v skledo, zmešamo s preostalimi sestavinami ter vse skupaj rahlo solimo.

6

Hrustljave drobtine, s katerimi bomo potresli zvitke, postrežemo posebej (tako se ne bodo razmočile v omaki).

Zvitke lahko postrežemo tudi:

  • s hrustljavim drobljencem iz choriza: chorizo narežemo na kocke in ga v ponvi popečemo, da postane zlato rjav in hrustljav. Nato primešamo žlico šerijevega kisa, žličko medu in sesekljan peteršilj. 
  • s preprosto olivno tapenado: pest črnih oliv brez koščic zmeljemo v kuhinjskem strojčku z žličko kaper, inčunovim fi lejem, strokom česna, peteršiljem in oljčnim oljem do grobe strukture. 
  • drugače: s pogačo, pestom, sirom za žar ...

Priljubljeni recepti

Sladka plaža s piškotnimi drobtinami in cheesecake kremo

Čisto prava sladka plaža s peščenim gradom!

4 h
Srednje zahtevno

Malce pikantna korenčkova juha

Juhica, ki ogreje

35 min
Enostavno

Piščančja nabodala s cacikijem

Nabodala so priljubljena specialiteta, ki izvira z Balkana. Pravimo jim tudi ražnjiči, po grško suvlaki in po turško šašlik.

Enostavno

Maslen brstični ohrovt s kostanjem in slanino

Delikatesna priloga za jesen.

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.