
Kaj boste skuhali danes?
Matjaževa kraljeva pica: bresaola z bivoljo mocarelo
Posebno različico slavne breasole si je Matjaž Smodiš, lastnik Kralja Matjaža, na meni želel uvrstiti skoraj dve leti. Sedaj, ko so prisluhnili njegovi želji, se je njegova ideja izkazala za odlično! Za pripravo testa pri Kralju Matjažu predlagajo kar uporabo njihove mešanice. Uporabite lahko recept, zapisan na embalaži, ali pa na njihovi spletni strani www.kraljmatjaz.com poiščete recept z dvojnim vzhajanjem.
Matjaževa kraljeva pica: bresaola z bivoljo mocarelo
Posebno različico slavne breasole si je Matjaž Smodiš, lastnik Kralja Matjaža, na meni želel uvrstiti skoraj dve leti. Sedaj, ko so prisluhnili njegovi želji, se je njegova ideja izkazala za odlično! Za pripravo testa pri Kralju Matjažu predlagajo kar uporabo njihove mešanice. Uporabite lahko recept, zapisan na embalaži, ali pa na njihovi spletni strani www.kraljmatjaz.com poiščete recept z dvojnim vzhajanjem.

Sestavine
testo
- 500 g moke iz pizza mixa Kralj Matjaž
- suhi kvas iz pizza mixa Kralj Matjaž
- 2,8 dl mlačne vode
- olje za pekač
obloga
- 120 g paradižnikovih koščkov iz pločevinke
- 80 g naribane mocarele
- 65 g bivolje mocarele
- 40 g bresaole
- balzamična redukcija

The Best Chef Awards: 4 odličja za Slovenijo, Ana Roš ponovno v samem vrhu
Četrtkov večer so v Milanu zaznamovala najbolj cenjena mednarodna kuharska odličja, The Best Chef Awards. Na seznamu najboljših so tudi slovenski chefi.

3 preprosti recepti s kostanjevim pirejem za jesensko razvajanje
Pripravite odličen kostanjev pire, ki ga boste jedli kar samega. Kar ga ostane pa prihranite za naše tri top sladice s kostanjevim pirejem.

Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Sestavine
testo
- 500 g moke iz pizza mixa Kralj Matjaž
- suhi kvas iz pizza mixa Kralj Matjaž
- 2,8 dl mlačne vode
- olje za pekač
obloga
- 120 g paradižnikovih koščkov iz pločevinke
- 80 g naribane mocarele
- 65 g bivolje mocarele
- 40 g bresaole
- balzamična redukcija
Postopek
Suhi kvas raztopimo v vodi. Moko iz pizza mixa pretresemo v večjo posodo, dodamo vodo s kvasom in mesimo 5 do 10 minut, da dobimo homogeno in gladko zmes. Posodo pokrijemo s suho krpo in pustimo, da zmes vzhaja v suhem prostoru na sobni temperaturi približno eno uro in pol. Za tem zmes še enkrat pregnetemo in razvlečemo čez naoljen pekač.
Testo premažemo s paradižniki in posujemo z naribano mocarelo. Pico položimo v pečico, ogreto na 240–270 °C brez vključene funkcije ventilacije, in pečemo od 30 do 40 minut.
Na še vročo pico položimo na koščke natrgano bivoljo mocarelo in rezine bresaole. Pred postrežbo pico pokapamo z balzamično redukcijo.