© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Matjaževa kraljeva pica: bresaola z bivoljo mocarelo

Posebno različico slavne breasole si je Matjaž Smodiš, lastnik Kralja Matjaža, na meni želel uvrstiti skoraj dve leti. Sedaj, ko so prisluhnili njegovi želji, se je njegova ideja izkazala za odlično! Za pripravo testa pri Kralju Matjažu predlagajo kar uporabo njihove mešanice. Uporabite lahko recept, zapisan na embalaži, ali pa na njihovi spletni strani www.kraljmatjaz.com poiščete recept z dvojnim vzhajanjem.

Matjaževa kraljeva pica: bresaola z bivoljo mocarelo

Posebno različico slavne breasole si je Matjaž Smodiš, lastnik Kralja Matjaža, na meni želel uvrstiti skoraj dve leti. Sedaj, ko so prisluhnili njegovi želji, se je njegova ideja izkazala za odlično! Za pripravo testa pri Kralju Matjažu predlagajo kar uporabo njihove mešanice. Uporabite lahko recept, zapisan na embalaži, ali pa na njihovi spletni strani www.kraljmatjaz.com poiščete recept z dvojnim vzhajanjem.

Čas priprave 1 h 40 min + vzhajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 1 velika pica
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

testo

  • 500 g moke iz pizza mixa Kralj Matjaž
  • suhi kvas iz pizza mixa Kralj Matjaž
  • 2,8 dl mlačne vode
  • olje za pekač

obloga

  • 120 g paradižnikovih koščkov iz pločevinke
  • 80 g naribane mocarele
  • 65 g bivolje mocarele
  • 40 g bresaole
  • balzamična redukcija

Sestavine

testo

  • 500 g moke iz pizza mixa Kralj Matjaž
  • suhi kvas iz pizza mixa Kralj Matjaž
  • 2,8 dl mlačne vode
  • olje za pekač

obloga

  • 120 g paradižnikovih koščkov iz pločevinke
  • 80 g naribane mocarele
  • 65 g bivolje mocarele
  • 40 g bresaole
  • balzamična redukcija

Postopek

1

Suhi kvas raztopimo v vodi. Moko iz pizza mixa pretresemo v večjo posodo, dodamo vodo s kvasom in mesimo 5 do 10 minut, da dobimo homogeno in gladko zmes. Posodo pokrijemo s suho krpo in pustimo, da zmes vzhaja v suhem prostoru na sobni temperaturi približno eno uro in pol. Za tem zmes še enkrat pregnetemo in razvlečemo čez naoljen pekač.

2

Testo premažemo s paradižniki in posujemo z naribano mocarelo. Pico položimo v pečico, ogreto na 240–270 °C brez vključene funkcije ventilacije, in pečemo od 30 do 40 minut.

3

Na še vročo pico položimo na koščke natrgano bivoljo mocarelo in rezine bresaole. Pred postrežbo pico pokapamo z balzamično redukcijo.

Priljubljeni recepti

Jabolčni narastek z zdrobom

Mamljivo sočna jabolčna poslastica za po kosilu!

1 h 30 min
Enostavno

Gregorjevi ptički

12. marca se ženijo ptički

1 h 15 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.