
Maslena plošča
Maslena plošča bo postala zvezda prazničnega omizja!
Maslena plošča
Maslena plošča bo postala zvezda prazničnega omizja!

Sestavine
- 250 g zmehčanega masla
dodatki
- 1 majhna rdeča čebula
- 1 bio limona
- semena granatnega jabolka
- grobo nasekljani praženi lešniki
- pest nasekljanega peteršilja
- pest nasekljanega drobnjaka
- cvetlični med
- solni cvet
- mleti poper
- užitne cvetlice (boreč, mačeha, kapucinka ...)
ko postrežemo
- rezine kruha

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 250 g zmehčanega masla
dodatki
- 1 majhna rdeča čebula
- 1 bio limona
- semena granatnega jabolka
- grobo nasekljani praženi lešniki
- pest nasekljanega peteršilja
- pest nasekljanega drobnjaka
- cvetlični med
- solni cvet
- mleti poper
- užitne cvetlice (boreč, mačeha, kapucinka ...)
ko postrežemo
- rezine kruha
Postopek
Čebulo narežemo na polmesece. Naribamo limonovo lupinico in ožmemo limono. Čebulo 10 minut mariniramo v limonovem soku.
Maslo z žlico nanesemo na leseno desko in pri tem oblikujemo valove. Nato maslo obložimo in pokapamo z dodatki ter takoj postrežemo s kruhom.
Nasvet
Maslena plošča je kot nalašč, da se poigramo z dodatki in okusi ter jo pripravimo tako, kot nam je najbolj všeč. Dodamo lahko pražena sezamova semena, oreške in semena (pistacije, orehe, bučna semena …), suho sadje, druga zelišča (meto, baziliko, koper, koriander, timijan …), začimbe (kardamom, koriandrova semena, pisani poper, čili mikrozelenje …
Maslena plošča je lahko tudi sladka. Maslo sladkamo in obložimo z mešanico oreškov in suhega sadja, posujemo s sladkimi zimskimi začimbami in pokapamo z medom. Priložimo lahko tudi sveže sadje, na primer grozdje.