© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Čičerkina juha po tunizijsko

Te čičerkine juhe se ne boste nikoli naveličali.

Čičerkina juha po tunizijsko

Te čičerkine juhe se ne boste nikoli naveličali.

Čas priprave 3 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Tunesische Kichererbsensuppe

Sestavine

  • 8 žlic oljčnega olja
  • 12 strokov česna
  • 350 g suhe čičerke (čez noč jo namakamo v hladni vodi)
  • 2 litra vode
  • 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
  • 1 žlička mletega koriandra
  • 2 korenčka
  • 2 čebuli
  • 4 stebla zelene
  • sol
  • poper
  • sok 1 limone
  • 4 žlice grobo narezanih lističev koriandra za posip
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 8 žlic oljčnega olja
  • 12 strokov česna
  • 350 g suhe čičerke (čez noč jo namakamo v hladni vodi)
  • 2 litra vode
  • 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
  • 1 žlička mletega koriandra
  • 2 korenčka
  • 2 čebuli
  • 4 stebla zelene
  • sol
  • poper
  • sok 1 limone
  • 4 žlice grobo narezanih lističev koriandra za posip

Postopek

1

V kozici segrejemo 4 žlice oljčnega olja. Dodamo drobno narezan česen in dušimo 2 minuti.

2

Namočeno čičerko dobro odcedimo, stresemo v 2 litra sveže vode, dodamo mleta kumin in koriander ter zavremo. Temperaturo znižamo in čičerko kuhljamo približno 2 uri in pol.

3

Medtem v ponvi segrejemo preostalo olje, dodamo na kocke narezan korenček, drobno nasekljano čebulo in na kolobarčke narezano zeleno; med mešanjem do mehkega zdušimo.

4

Kuhano čičerko odcedimo in juho prihranimo. Prihranimo tudi četrtino čičerke, ki jo bomo porabili kot jušni vložek. K preostali čičerki dodamo zdušeno zelenjavo, premešamo, dolijemo približno polovico odcejene juhe in zmešamo s paličnim mešalnikom.

5

Zmiksano zelenjavno zmes dodamo k preostali juhi, dobro zmešamo ter začinimo s soljo, poprom in limonovim sokom. V juho vstavimo prihranjeno čičerko. Preden čičerkino juho ponudimo, jo potresemo z narezanimi lističi koriandra.

Priljubljeni recepti

Brusketa s paradižnikom in bivoljo mocarelo

Brusketa, ki jo lahko postrežete ob narezku.

15 min
Enostavno

Bamija v paradižnikovi omaki s kuskusom

Bamija ali okra sta bolj uveljavljeni imeni za užitne plodove rastline jedilni oslez, ki uspeva v vročih poletjih

1 h 10 min
Enostavno

Postrv v sirovem ovoju

Postrv s hrustljavo skorjico za večer v sproščeni družbi

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.