
Kaj boste skuhali danes?
Čičerkina juha po tunizijsko
Te čičerkine juhe se ne boste nikoli naveličali.
Čičerkina juha po tunizijsko
Te čičerkine juhe se ne boste nikoli naveličali.

Sestavine
- 8 žlic oljčnega olja
- 12 strokov česna
- 350 g suhe čičerke (čez noč jo namakamo v hladni vodi)
- 2 litra vode
- 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 žlička mletega koriandra
- 2 korenčka
- 2 čebuli
- 4 stebla zelene
- sol
- poper
- sok 1 limone
- 4 žlice grobo narezanih lističev koriandra za posip

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 8 žlic oljčnega olja
- 12 strokov česna
- 350 g suhe čičerke (čez noč jo namakamo v hladni vodi)
- 2 litra vode
- 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 žlička mletega koriandra
- 2 korenčka
- 2 čebuli
- 4 stebla zelene
- sol
- poper
- sok 1 limone
- 4 žlice grobo narezanih lističev koriandra za posip
Postopek
V kozici segrejemo 4 žlice oljčnega olja. Dodamo drobno narezan česen in dušimo 2 minuti.
Namočeno čičerko dobro odcedimo, stresemo v 2 litra sveže vode, dodamo mleta kumin in koriander ter zavremo. Temperaturo znižamo in čičerko kuhljamo približno 2 uri in pol.
Medtem v ponvi segrejemo preostalo olje, dodamo na kocke narezan korenček, drobno nasekljano čebulo in na kolobarčke narezano zeleno; med mešanjem do mehkega zdušimo.
Kuhano čičerko odcedimo in juho prihranimo. Prihranimo tudi četrtino čičerke, ki jo bomo porabili kot jušni vložek. K preostali čičerki dodamo zdušeno zelenjavo, premešamo, dolijemo približno polovico odcejene juhe in zmešamo s paličnim mešalnikom.
Zmiksano zelenjavno zmes dodamo k preostali juhi, dobro zmešamo ter začinimo s soljo, poprom in limonovim sokom. V juho vstavimo prihranjeno čičerko. Preden čičerkino juho ponudimo, jo potresemo z narezanimi lističi koriandra.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Svinjina s pršutom in pisano zelenjavo
Mešane ocvrte ribe in morski sadeži
Fritto misto. Hrustljavi morski sadeži so predjed, s kosom kruha in pokapani z limono pa odlična večerja.