© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čičerkina juha po tunizijsko

Te čičerkine juhe se ne boste nikoli naveličali.

Čičerkina juha po tunizijsko

Te čičerkine juhe se ne boste nikoli naveličali.

Čas priprave 3 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Tunesische Kichererbsensuppe

Sestavine

  • 8 žlic oljčnega olja
  • 12 strokov česna
  • 350 g suhe čičerke (čez noč jo namakamo v hladni vodi)
  • 2 litra vode
  • 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
  • 1 žlička mletega koriandra
  • 2 korenčka
  • 2 čebuli
  • 4 stebla zelene
  • sol
  • poper
  • sok 1 limone
  • 4 žlice grobo narezanih lističev koriandra za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 8 žlic oljčnega olja
  • 12 strokov česna
  • 350 g suhe čičerke (čez noč jo namakamo v hladni vodi)
  • 2 litra vode
  • 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
  • 1 žlička mletega koriandra
  • 2 korenčka
  • 2 čebuli
  • 4 stebla zelene
  • sol
  • poper
  • sok 1 limone
  • 4 žlice grobo narezanih lističev koriandra za posip

Postopek

1

V kozici segrejemo 4 žlice oljčnega olja. Dodamo drobno narezan česen in dušimo 2 minuti.

2

Namočeno čičerko dobro odcedimo, stresemo v 2 litra sveže vode, dodamo mleta kumin in koriander ter zavremo. Temperaturo znižamo in čičerko kuhljamo približno 2 uri in pol.

3

Medtem v ponvi segrejemo preostalo olje, dodamo na kocke narezan korenček, drobno nasekljano čebulo in na kolobarčke narezano zeleno; med mešanjem do mehkega zdušimo.

4

Kuhano čičerko odcedimo in juho prihranimo. Prihranimo tudi četrtino čičerke, ki jo bomo porabili kot jušni vložek. K preostali čičerki dodamo zdušeno zelenjavo, premešamo, dolijemo približno polovico odcejene juhe in zmešamo s paličnim mešalnikom.

5

Zmiksano zelenjavno zmes dodamo k preostali juhi, dobro zmešamo ter začinimo s soljo, poprom in limonovim sokom. V juho vstavimo prihranjeno čičerko. Preden čičerkino juho ponudimo, jo potresemo z narezanimi lističi koriandra.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.