
Čičerkina juha po tunizijsko
Te čičerkine juhe se ne boste nikoli naveličali.
Čičerkina juha po tunizijsko
Te čičerkine juhe se ne boste nikoli naveličali.

Sestavine
- 8 žlic oljčnega olja
- 12 strokov česna
- 350 g suhe čičerke (čez noč jo namakamo v hladni vodi)
- 2 litra vode
- 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 žlička mletega koriandra
- 2 korenčka
- 2 čebuli
- 4 stebla zelene
- sol
- poper
- sok 1 limone
- 4 žlice grobo narezanih lističev koriandra za posip

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 8 žlic oljčnega olja
- 12 strokov česna
- 350 g suhe čičerke (čez noč jo namakamo v hladni vodi)
- 2 litra vode
- 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 žlička mletega koriandra
- 2 korenčka
- 2 čebuli
- 4 stebla zelene
- sol
- poper
- sok 1 limone
- 4 žlice grobo narezanih lističev koriandra za posip
Postopek
V kozici segrejemo 4 žlice oljčnega olja. Dodamo drobno narezan česen in dušimo 2 minuti.
Namočeno čičerko dobro odcedimo, stresemo v 2 litra sveže vode, dodamo mleta kumin in koriander ter zavremo. Temperaturo znižamo in čičerko kuhljamo približno 2 uri in pol.
Medtem v ponvi segrejemo preostalo olje, dodamo na kocke narezan korenček, drobno nasekljano čebulo in na kolobarčke narezano zeleno; med mešanjem do mehkega zdušimo.
Kuhano čičerko odcedimo in juho prihranimo. Prihranimo tudi četrtino čičerke, ki jo bomo porabili kot jušni vložek. K preostali čičerki dodamo zdušeno zelenjavo, premešamo, dolijemo približno polovico odcejene juhe in zmešamo s paličnim mešalnikom.
Zmiksano zelenjavno zmes dodamo k preostali juhi, dobro zmešamo ter začinimo s soljo, poprom in limonovim sokom. V juho vstavimo prihranjeno čičerko. Preden čičerkino juho ponudimo, jo potresemo z narezanimi lističi koriandra.