© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Marmorni kolač, odišavljen s pomarančo

Marmorni kolač, odišavljen s pomarančo

Čas priprave 1 h 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 10 rezin
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 225 g zelo mehkega masla in še malo za model
  • 225 g sladkorja
  • 225 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 4 razžvrkljana jajca
  • 2 žlici mleka
  • 3 žlice kakava v prahu
  • naribana lupinica 1 velike bio pomaranče in 1 žlica soka

Sestavine

  • 225 g zelo mehkega masla in še malo za model
  • 225 g sladkorja
  • 225 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 4 razžvrkljana jajca
  • 2 žlici mleka
  • 3 žlice kakava v prahu
  • naribana lupinica 1 velike bio pomaranče in 1 žlica soka

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Dno modela za štruce velikosti 8 x 21 cm namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. V veliki skledi z ročnim mešalnikom stepamo maslo, sladkor, jajca in moko, pomešano s pecilnim praškom, dokler ne nastane masa brez grudic.

2

Mešanico razdelimo v dve skledi in v eno z mešalnikom vmešamo mleko, nato pa še presejan kakav. V drugo skledo vmešamo pomarančni sok in lupinico.

3

V model izmenjaje vlivamo čokoladno in pomarančno maso. Po potrebi zgladimo površino.

4

Kolač pečemo od 45 do 55 minut, da se zlato obarva in naraste, zobotrebec, ki ga zabodemo v sredino, pa je čist, ko ga izvlečemo. Pustimo, da se kolač ohladi v modelu, nato ga zvrnemo ven in postrežemo


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.