Kaj boste skuhali danes?
Mandljeva pita z marelicami
Sočne marelice so kot nalašč za pripravo poletne pite
Mandljeva pita z marelicami
Sočne marelice so kot nalašč za pripravo poletne pite
Sestavine
- 50 g stopljenega masla
- 450 g marelic
- 50 g celih blanširanih mandljev
- 2–3 žlice grobega kristalnega rjavega sladkorja
mandljeva osnova
- 50 g moke
- 1⁄2 žličke pecilnega praška
- 200 g mletih mandljev
- 85 g rjavega sladkorja
- 140 g zmehčanega masla
- 2 veliki jajci
- 1⁄2 žličke mandljevega izvlečka ali arome
Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
- 50 g stopljenega masla
- 450 g marelic
- 50 g celih blanširanih mandljev
- 2–3 žlice grobega kristalnega rjavega sladkorja
mandljeva osnova
- 50 g moke
- 1⁄2 žličke pecilnega praška
- 200 g mletih mandljev
- 85 g rjavega sladkorja
- 140 g zmehčanega masla
- 2 veliki jajci
- 1⁄2 žličke mandljevega izvlečka ali arome
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Okrogel model z ločljivim obodom premera 23 cm namažemo z malo stopljenega masla. Marelice razpolovimo in jim odstranimo koščice; če so velike, jih narežemo na četrtine.
Sestavine za mandljevo osnovo zmešamo v multipraktiku, da nastane gladka in kremasta masa. Enakomerno jo razprostremo po modelu. Nanjo razporedimo marelične polovice s prerezano stranjo navzgor in na sredino vsake položimo cel mandelj. Marelice premažemo s preostalim maslom in posujemo z grobim rjavim sladkorjem.
Pečemo 40 do 50 minut, da se marelice zmehčajo, zasijejo in karamelizirajo, testo pa naraste, se zlato rjavo zapeče in se ob obodu modela začne krčiti. Pečeno pito 5 minut pustimo v modelu, nato jo vzamemo ven.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zapečeni makarončki s cvetačo in sirom
Izboljšana različica slavnega mac'n'cheesa
Cheesecake s pomarančo in granatnim jabolkom
Ravno prav kiselkast, ravno prav sladek
Pečeni piščanec z zelenjavo, čičerko in sirom feta
Mediteranska piščančja pečenka