© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Mandljeva pita z marelicami

Sočne marelice so kot nalašč za pripravo poletne pite

Mandljeva pita z marelicami

Sočne marelice so kot nalašč za pripravo poletne pite

Čas priprave 1 h 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 8 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Mandljeva pita z marelicami

Sestavine

  • 50 g stopljenega masla
  • 450 g marelic
  • 50 g celih blanširanih mandljev
  • 2–3 žlice grobega kristalnega rjavega sladkorja

mandljeva osnova

  • 50 g moke
  • 1⁄2 žličke pecilnega praška
  • 200 g mletih mandljev
  • 85 g rjavega sladkorja
  • 140 g zmehčanega masla
  • 2 veliki jajci
  • 1⁄2 žličke mandljevega izvlečka ali arome
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 50 g stopljenega masla
  • 450 g marelic
  • 50 g celih blanširanih mandljev
  • 2–3 žlice grobega kristalnega rjavega sladkorja

mandljeva osnova

  • 50 g moke
  • 1⁄2 žličke pecilnega praška
  • 200 g mletih mandljev
  • 85 g rjavega sladkorja
  • 140 g zmehčanega masla
  • 2 veliki jajci
  • 1⁄2 žličke mandljevega izvlečka ali arome

Postopek

1

Pečico segrejemo na 190 °C. Okrogel model z ločljivim obodom premera 23 cm namažemo z malo stopljenega masla. Marelice razpolovimo in jim odstranimo koščice; če so velike, jih narežemo na četrtine.

2

Sestavine za mandljevo osnovo zmešamo v multipraktiku, da nastane gladka in kremasta masa. Enakomerno jo razprostremo po modelu. Nanjo razporedimo marelične polovice s prerezano stranjo navzgor in na sredino vsake položimo cel mandelj. Marelice premažemo s preostalim maslom in posujemo z grobim rjavim sladkorjem.

3

Pečemo 40 do 50 minut, da se marelice zmehčajo, zasijejo in karamelizirajo, testo pa naraste, se zlato rjavo zapeče in se ob obodu modela začne krčiti. Pečeno pito 5 minut pustimo v modelu, nato jo vzamemo ven.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.