
Kaj boste skuhali danes?
Lubenična »pica«
Sladka, osvežilna in tako vsestranska – to je lubenica, ki jo lahko z malo domišljije spremenimo v čudovite poletne jedi.
Lubenična »pica«
Sladka, osvežilna in tako vsestranska – to je lubenica, ki jo lahko z malo domišljije spremenimo v čudovite poletne jedi.

Sestavine
- 1 kolut lubenice
- 120 g ananasa v koščkih
- 1–2 žlički popraženih kokosovih ostružkov (čipsa)
- sok in naribana lupinica 1⁄2 bio limete
- 1 žlica medu
- sveže strt črni poper

Ko pade odpornost: kvarnerska mineštra, ki ogreje telo in dušo
V Reki se pleše in poje, a tudi dobro je, saj tam živijo kuharice, ki prisegajo na lokalne sestavine in tradicijo.

Zdrobov narastek – sladica otroštva, ki nikoli ne gre iz mode
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.

Tako krvavice ne bodo počile
Peka krvavic marsikomu dela preglavice in si jih zato privošči le v kakšni dobri domači gostilni. Tako jih pravilno spečete, da ne počijo in ostanejo hrustljave.
Sestavine
- 1 kolut lubenice
- 120 g ananasa v koščkih
- 1–2 žlički popraženih kokosovih ostružkov (čipsa)
- sok in naribana lupinica 1⁄2 bio limete
- 1 žlica medu
- sveže strt črni poper
Postopek
Kolut lubenice narežemo na trikotnike, tako kot bi narezali pico, in jih položimo na desko. Posujemo jih s koščki ananasa, lističi koriandra ali tajske bazilike in kokosovimi ostružki. Limetin sok pomešamo z medom in mešanico pokapamo po vrhu »pice«. Posujemo s sveže strtim črnim poprom in limetino lupinico.
Priljubljeni recepti
Krhki flancati
Nadevana jajčka s pašteto iz piščančjih jeter
Pirhe, ki so po velikonočnem zajtrku ostali v košarici, lahko uporabite za ta fin prigrizek
Brancinov file z mandljevo oblogo in žafranovo omako
Tudi mandlji in brancin tvorijo dobro kombinacijo!
Krofi z drožmi
Recept je prirejen iz knjige Nataše Đurić, Kruh z drožmi.