
Kaj boste skuhali danes?
Lubenična »pica«
Sladka, osvežilna in tako vsestranska – to je lubenica, ki jo lahko z malo domišljije spremenimo v čudovite poletne jedi.
Lubenična »pica«
Sladka, osvežilna in tako vsestranska – to je lubenica, ki jo lahko z malo domišljije spremenimo v čudovite poletne jedi.

Sestavine
- 1 kolut lubenice
- 120 g ananasa v koščkih
- 1–2 žlički popraženih kokosovih ostružkov (čipsa)
- sok in naribana lupinica 1⁄2 bio limete
- 1 žlica medu
- sveže strt črni poper


Tri jesenske sladice, ki bodo na meniju še ta teden
Poletje nas je razvajalo s svežino, a tudi jesenski okusi niso kar tako. Jabolka, hruške in slive smo skrili v jesenske sladice, ki prepričajo z aromo in izgledom.

Tako najlažje olupimo kostanj
Odkrijte, kako pravilno zarezati kostanj, da se bo najlažje olupil. Preizkusili smo tudi nekaj trikov, ki so se izkazali kot sila uporabni.
Sestavine
- 1 kolut lubenice
- 120 g ananasa v koščkih
- 1–2 žlički popraženih kokosovih ostružkov (čipsa)
- sok in naribana lupinica 1⁄2 bio limete
- 1 žlica medu
- sveže strt črni poper
Postopek
Kolut lubenice narežemo na trikotnike, tako kot bi narezali pico, in jih položimo na desko. Posujemo jih s koščki ananasa, lističi koriandra ali tajske bazilike in kokosovimi ostružki. Limetin sok pomešamo z medom in mešanico pokapamo po vrhu »pice«. Posujemo s sveže strtim črnim poprom in limetino lupinico.
Priljubljeni recepti
Jagodni šodo z marsalo
Le nekaj sestavin - pa tak užitek: šodo z marsalo in jagodami.