
Kumarična solata z jogurtom
Osvežujoča klasika za odlično spremljavo k jedem z žara
Kumarična solata z jogurtom
Osvežujoča klasika za odlično spremljavo k jedem z žara

Sestavine
- 350 g navadnega jogurta
- 2 srednje veliki kumari
- sok ½ limone
- ½ žličke zdrobljenih koromačevih semen
- majhen šopek mete
- ekstra deviško oljčno olje
- sol
- poper

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.
Sestavine
- 350 g navadnega jogurta
- 2 srednje veliki kumari
- sok ½ limone
- ½ žličke zdrobljenih koromačevih semen
- majhen šopek mete
- ekstra deviško oljčno olje
- sol
- poper
Postopek
Kumari olupimo, odstranimo semena, narežemo na rezine, zmešamo z jogurtom, limonovim sokom in koromačevimi semeni. Solimo in popramo ter postavimo v hladilnik do postrežbe.
Pred postrežbo nasekljamo metine liste in jih vmešamo v solato. Pokapljamo jo z oljčnim oljem in postrežemo.