
Kaj boste skuhali danes?
Kovač v pečici s krompirjem in koromačem po dofi neško ter zeleno omako
Kovač v pečici s krompirjem in koromačem po dofi neško ter zeleno omako

Sestavine
- 500 g krompirja mokaste sorte
- 1 koromač (približno 300 g)
- 3 stroki česna
- sol in poper
- 2 dl polnomastnega mleka
- 2,5 dl sladke smetane
- 1 cel kovač (približno 600–800 g), očiščen
- 2 žlici oljčnega olja
zelena omaka
- 1 žlička kaper
- nekaj vejic peteršilja
- 1⁄2 stroka česna
- 2 slana sardona v olju
- lupinica in sok 1⁄2 bio limone
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
ko postrežemo
- 1⁄2 bio limone

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 500 g krompirja mokaste sorte
- 1 koromač (približno 300 g)
- 3 stroki česna
- sol in poper
- 2 dl polnomastnega mleka
- 2,5 dl sladke smetane
- 1 cel kovač (približno 600–800 g), očiščen
- 2 žlici oljčnega olja
zelena omaka
- 1 žlička kaper
- nekaj vejic peteršilja
- 1⁄2 stroka česna
- 2 slana sardona v olju
- lupinica in sok 1⁄2 bio limone
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
ko postrežemo
- 1⁄2 bio limone
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Krompir olupimo in narežemo na 2 mm debele rezine. Koromač narežemo na tanke rezine, tudi česen narežemo na rezinice. Zelenjavo v plasteh zložimo v okrogel pekač ali nepregorno ponev premera približno 35 cm ter jo obilno solimo in popramo. Zmešamo mleko in smetano ter prelijemo zelenjavo. Pečemo 50 minut; če zelenjava prehitro porjavi, posodo pokrijemo z aluminijasto folijo.
Kovaču odstranimo ostre bodice. Temperaturo v pečici povišamo na 220 °C (ali na 200 °C z ventilacijo). Ribo položimo na zelenjavo, jo pokapamo z oljčnim oljem ter dobro solimo in popramo. Vrnemo v pečico za 30 minut, da se riba skoz in skoz speče (meso se mora zlahka ločiti od kosti).
Za omako nasekljamo kapre, peteršilj in česen, odcedimo in drobno nasekljamo sardona, naribamo limonovo lupinico in stisnemo sok. Vse sestavine z oljem vred zmešamo.
Limono narežemo na rezine in z njo obložimo ribo. Ribo in zelenjavo postrežemo skupaj z zeleno omako.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dvojno močni čokoladni »šarkelj« s sočno sredico
Preprosti okrogli božični piškoti za okrasitev
Praznično vzdušje ni le v umetelnih pojedinah, ampak v preprostih stvareh – na primer v piškotih, ki jih okrašujemo z družino ali prijatelji. Ti piškoti so popolna osnova za zabavno ustvarjanje, hkrati pa tako okusni, da jih zmanjka, še preden pospravimo kuhinjo.