© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Špagetni kolač s tremi siri

Priljubljena ameriška klasika 'mac and cheese' je s tem receptom povzdignjena na povsem novo raven

Špagetni kolač s tremi siri

Priljubljena ameriška klasika 'mac and cheese' je s tem receptom povzdignjena na povsem novo raven

Čas priprave 1 h 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • maslo
  • 350 g špagetov
  • 1 šopek mlade čebulice
  • 1 strok česna
  • 3 razžvrkljana jajca
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 2,5 dl polnomastnega mleka
  • 100 g drobno naribanega parmezana
  • 100 g naribanega zrelega čedarja
  • 100 g naribane mocarele
  • šopek svežega ali 2 žlici posušenega drobnjaka
  • zelena solata za prilogo

Sestavine

  • maslo
  • 350 g špagetov
  • 1 šopek mlade čebulice
  • 1 strok česna
  • 3 razžvrkljana jajca
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 2,5 dl polnomastnega mleka
  • 100 g drobno naribanega parmezana
  • 100 g naribanega zrelega čedarja
  • 100 g naribane mocarele
  • šopek svežega ali 2 žlici posušenega drobnjaka
  • zelena solata za prilogo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Globok model za torte z ločljivim obodom premera 20 cm namažemo z maslom in dno obložimo s papirjem za peko. Dno modela tesno ovijemo v dve plasti aluminijaste folije, da preprečimo uhajanje tekočine.

2

Špagete skuhamo v vreli osoljeni vodi le na pol, saj se bodo še naprej kuhali v pečici. Oplaknemo jih pod hladno vodo in spet odcedimo.

3

Mlado čebulico drobno narežemo in jo popražimo na koščku masla, da je zelo mehka, nato dodamo strt česen in pražimo še 2 minuti. Ohladimo.

4

V veliki skledi stepemo jajca, smetano in mleko. Dodamo polovico parmezana ter ves čedar in mocarelo. Izdatno solimo in popramo ter dobro premešamo. Primešamo špagete, narezan drobnjak in mlado čebulico.

5

Mešanico naložimo v model in jo poravnamo, nato pa posujemo s preostalim parmezanom. Model postavimo na velik plitev pekač in špagetni kolač pečemo 30 do 35 minut oziroma toliko časa, da se učvrsti in zlato obarva. Pustimo, da se 20 minut ohlaja v modelu, ohlapno pokritem s kosom aluminijaste folije ali delno pokritem s pokrovko, nato ga vzamemo iz modela. Narežemo ga na kose in postrežemo z zeleno solato.

Priljubljeni recepti

Pršutov toč s polento

Pršutov toč je tradicionalna omaka iz pršuta in vina.

12 min
Enostavno

File potočne postrvi s pirino rižoto in koprovo omako

Iz rubrike Otroci kuhamo

50 min
Enostavno

Pad thai z rakci

Lahka in sveža različica klasične tajske testeninske jedi

35 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.