© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kokosovi piškoti Nice

Kokosovi piškoti Nice

Čas priprave /
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina pribl. 30 piškotov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Kokosovi piskoti Nice

Sestavine

testo

  • 1 žlica lanenih semen
  • 400 g moke
  • 200 g kokosove maščobe
  • 50 g kokosove moke
  • 280 g svetlo rjavega sladkorja
  • moka za delovno površino
  • 4 žlice kokosove smetane
  • 200–225 g sladkorja v prahu
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

testo

  • 1 žlica lanenih semen
  • 400 g moke
  • 200 g kokosove maščobe
  • 50 g kokosove moke
  • 280 g svetlo rjavega sladkorja
  • moka za delovno površino
  • 4 žlice kokosove smetane
  • 200–225 g sladkorja v prahu

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Laneno seme stresemo v skledico, prilijemo 3 žlice vode in pustimo, da se namaka 5 do 10 minut. Medtem v veliki skledi s prstnimi blazinicami tremo moko in kokosovo maščobo, da nastane enakomerna zmes, podobna svežim drobtinam. Primešamo kokosovo moko in postavimo na stran.

2

Laneno seme damo skupaj z vodo, v kateri se je namakalo, v mini multipraktik in na hitro zmeljemo, da dobimo penasto mešanico. Dodamo sladkor in postopek ponovimo. Vse skupaj dodamo kokosovi mešanici, pognetemo v testo in oblikujemo kroglo. Če se zdi testo presuho in kot da bo razpokalo, ko ga bomo valjali, mu dodamo malo vode – samo po 1 žličko naenkrat.

3

Testo prenesemo na pomokano površino in ga razvaljamo približno 3 mm na debelo. Razrežemo na pravokotnike, velike 7 x 4 cm, ki jih polagamo na velik plitev pekač, obložen s papirjem za peko; med dvema piškotoma pustimo 2 do 3 cm prostora. Pečemo v več izmenah po 10 do 12 minut oziroma dokler ne začnejo piškoti ob robovih postajati zlato rjavi. S paletnim nožem ali lopatico jih prenesemo na kuhinjsko mrežico, kjer naj se popolnoma ohladijo, preden jih začnemo krasiti.

4

Za okras zmešamo kokosovo smetano in dovolj sladkorja v prahu, da dobimo gosto pasto. Nadevamo jo v vrečko za brizganje in narišemo obrobo okoli vsakega piškota. Nato ga z obrobo navzdol »pomočimo« v kokosovo moko. Tako okrasimo vse piškote. Na koncu na sredino vsakega napišemo besedo NICE. Preden postrežemo, počakamo, da se kokosova krema strdi.

Nasvet

Nice so tradicionalni britanski čajni piškoti z okusom kokosa, ki so ime dobili francoskem mestu Nica. Naša različica je primerna tudi za vegane.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.