
Kaj boste skuhali danes?
Kokoš v hladni marinadi
»Mrzla kokoš«
Kokoš v hladni marinadi
»Mrzla kokoš«

Sestavine
- 1 manjša kokoš ali piščanec
- jušna zelenjava (čebula, korenček, por, zelena, peteršiljeva korenina)
- 1 dl olja
- 2 čebuli
- 0,5 dl vinskega kisa
- 2 žlici gorčice
- 2 pesti svežega peteršilja
- 2 trdo kuhani jajci
- sol

Hit med retro sladicami: Pijana nevesta po starem receptu
Pijana nevesta je ena tistih retro sladic, ki nas v hipu popeljejo nazaj v otroštvo. Mehka, opojna in kremasta; klasika, ki nikoli ne gre iz mode.

Jesenske solate, ki nas nasitijo
Jesenske solate z bučo, rdečo peso, jabolki, oreščki žiti in drugimi jesenskimi dobrotami za hitre, krepke obroke, polne sezonskih okusov in topline.

Hrustljave palačinke s slanino in piščancem: kot kaneloni, a boljše
Kaj hitro se lahko zgodi, da bo naš recept za hrustljave palačinke zamenjal vašega za kanelone.
Sestavine
- 1 manjša kokoš ali piščanec
- jušna zelenjava (čebula, korenček, por, zelena, peteršiljeva korenina)
- 1 dl olja
- 2 čebuli
- 0,5 dl vinskega kisa
- 2 žlici gorčice
- 2 pesti svežega peteršilja
- 2 trdo kuhani jajci
- sol
Postopek
Kokoš očistimo, jo nasolimo in skuhamo z jušno zelenjavo. Čebuli olupimo, sesekljamo ter popražimo na olju, pri čemer pazimo, da čebula ne zarumeni. Praženo čebulo zalijemo z 1 litrom juhe, v kateri se je kuhala kokoš. Dodamo vinski kis ter primešamo sesekljan peteršilj in gorčico. Prevremo.

Še vročo kokoš narežemo na primerne kose, ki jih prestavimo v globljo posodo. Zalijemo z vročo marinado, jed pokrijemo in počakamo, da se ohladi. Kose kokoši postrežemo s hladno marinado in ohlajenimi narezanimi trdo kuhanimi jajci.

Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Brusnični spritz
Brusnice, pomaranča in grozdni sok so kot nalašč za popoln moktajl (brezalkoholni koktajl)