© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Kokoš v hladni marinadi

»Mrzla kokoš«

Kokoš v hladni marinadi

»Mrzla kokoš«

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kokos v hladni marinadi A

Sestavine

  • 1 manjša kokoš ali piščanec
  • jušna zelenjava (čebula, korenček, por, zelena, peteršiljeva korenina)
  • 1 dl olja
  • 2 čebuli
  • 0,5 dl vinskega kisa
  • 2 žlici gorčice
  • 2 pesti svežega peteršilja
  • 2 trdo kuhani jajci
  • sol
palacinke

To je skivnost popolnih palačink

Se še spomnite tekmovanj iz otroštva, kdo poje največ palačink? Čeprav imamo še vedno radi stare dobre, zvite z marmelado ali čokoladno-lešnikovim namazom, imajo palačinke tisoč obrazov.

Sestavine

  • 1 manjša kokoš ali piščanec
  • jušna zelenjava (čebula, korenček, por, zelena, peteršiljeva korenina)
  • 1 dl olja
  • 2 čebuli
  • 0,5 dl vinskega kisa
  • 2 žlici gorčice
  • 2 pesti svežega peteršilja
  • 2 trdo kuhani jajci
  • sol

Postopek

1

Kokoš očistimo, jo nasolimo in skuhamo z jušno zelenjavo. Čebuli olupimo, sesekljamo ter popražimo na olju, pri čemer pazimo, da čebula ne zarumeni. Praženo čebulo zalijemo z 1 litrom juhe, v kateri se je kuhala kokoš. Dodamo vinski kis ter primešamo sesekljan peteršilj in gorčico. Prevremo.

kokos v hladni marinadi 2
2

Še vročo kokoš narežemo na primerne kose, ki jih prestavimo v globljo posodo. Zalijemo z vročo marinado, jed pokrijemo in počakamo, da se ohladi. Kose kokoši postrežemo s hladno marinado in ohlajenimi narezanimi trdo kuhanimi jajci.

kokos v hladni marinadi 4

Priljubljeni recepti

Kavna rezina s tremi likerji

40 min
Srednje zahtevno

Najpreprostejša šaharica

1 h 25 min
Srednje zahtevno

Polnjene paprike v pečici

Poletna klasika, ki smo jo zasukali nekoliko drugače

1 h 30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.