
Kanapeji s kumaro in modrim sirom
Svež in okusen prigrizek s kumaro in modrim sirom bo pripravljen, kot bi mignil
Kanapeji s kumaro in modrim sirom
Svež in okusen prigrizek s kumaro in modrim sirom bo pripravljen, kot bi mignil

Sestavine
- 1 velika kumara
- 2 mladi čebulici
- 100 g rikote
- 25 g sira z modro plesnijo
kanapeji z grozdjem
- 16 manjših jagod črnega grozdja
- 4 orehova jedrca
kanapeji z granatnim jabolkom
- pest zrn granatnega jabolka
- nekaj vejic timijana

Idrija vabi na izlet in obed
Pustite se zapeljati Idriji in njeni bogati zgodovini, razgledom ter vrsti tradicionalnih jedi, ki vas bodo očarale in nasitile. Kaj jesti, ko obiščete Idrijo?

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.
Sestavine
- 1 velika kumara
- 2 mladi čebulici
- 100 g rikote
- 25 g sira z modro plesnijo
kanapeji z grozdjem
- 16 manjših jagod črnega grozdja
- 4 orehova jedrca
kanapeji z granatnim jabolkom
- pest zrn granatnega jabolka
- nekaj vejic timijana
Postopek
Kumaro narežemo na debele rezine in jih zložimo na pladenj. Bele dele mladih čebulic zelo drobno sesekljamo. Gladko zmešamo rikoto in sir z modro plesnijo ter primešamo čebulico. Vsako rezino kumare obložimo z malo sirove mešanice – za profesionalen videz jo lahko nabrizgamo z vrečko
Polovico kumar obložimo z grozdjem in orehi, ki smo jih poprej narezali na podolgovate koščke in popražili, preostale pa s semeni granatnega jabolka in lističi timijana. Kanapeji se v hladilniku obdržijo do en dan.