
Kaj boste skuhali danes?
Kanapeji s kumaro in modrim sirom
Svež in okusen prigrizek s kumaro in modrim sirom bo pripravljen, kot bi mignil
Kanapeji s kumaro in modrim sirom
Svež in okusen prigrizek s kumaro in modrim sirom bo pripravljen, kot bi mignil

Sestavine
- 1 velika kumara
- 2 mladi čebulici
- 100 g rikote
- 25 g sira z modro plesnijo
kanapeji z grozdjem
- 16 manjših jagod črnega grozdja
- 4 orehova jedrca
kanapeji z granatnim jabolkom
- pest zrn granatnega jabolka
- nekaj vejic timijana


Tri jesenske sladice, ki bodo na meniju še ta teden
Poletje nas je razvajalo s svežino, a tudi jesenski okusi niso kar tako. Jabolka, hruške in slive smo skrili v jesenske sladice, ki prepričajo z aromo in izgledom.

Tako najlažje olupimo kostanj
Odkrijte, kako pravilno zarezati kostanj, da se bo najlažje olupil. Preizkusili smo tudi nekaj trikov, ki so se izkazali kot sila uporabni.
Sestavine
- 1 velika kumara
- 2 mladi čebulici
- 100 g rikote
- 25 g sira z modro plesnijo
kanapeji z grozdjem
- 16 manjših jagod črnega grozdja
- 4 orehova jedrca
kanapeji z granatnim jabolkom
- pest zrn granatnega jabolka
- nekaj vejic timijana
Postopek
Kumaro narežemo na debele rezine in jih zložimo na pladenj. Bele dele mladih čebulic zelo drobno sesekljamo. Gladko zmešamo rikoto in sir z modro plesnijo ter primešamo čebulico. Vsako rezino kumare obložimo z malo sirove mešanice – za profesionalen videz jo lahko nabrizgamo z vrečko
Polovico kumar obložimo z grozdjem in orehi, ki smo jih poprej narezali na podolgovate koščke in popražili, preostale pa s semeni granatnega jabolka in lističi timijana. Kanapeji se v hladilniku obdržijo do en dan.
Priljubljeni recepti
Zelena mineštra s pestom
Brusnični spritz
Brusnice, pomaranča in grozdni sok so kot nalašč za popoln moktajl (brezalkoholni koktajl)