© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kanapeji s kumaro in modrim sirom

Svež in okusen prigrizek s kumaro in modrim sirom bo pripravljen, kot bi mignil

Kanapeji s kumaro in modrim sirom

Svež in okusen prigrizek s kumaro in modrim sirom bo pripravljen, kot bi mignil

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 32 kanapejev (po 16 vsakega okusa)
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Kanapeji s kumaro in modrim sirom

Sestavine

  • 1 velika kumara
  • 2 mladi čebulici
  • 100 g rikote
  • 25 g sira z modro plesnijo

kanapeji z grozdjem

  • 16 manjših jagod črnega grozdja
  • 4 orehova jedrca

kanapeji z granatnim jabolkom

  • pest zrn granatnega jabolka
  • nekaj vejic timijana
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 1 velika kumara
  • 2 mladi čebulici
  • 100 g rikote
  • 25 g sira z modro plesnijo

kanapeji z grozdjem

  • 16 manjših jagod črnega grozdja
  • 4 orehova jedrca

kanapeji z granatnim jabolkom

  • pest zrn granatnega jabolka
  • nekaj vejic timijana

Postopek

1

Kumaro narežemo na debele rezine in jih zložimo na pladenj. Bele dele mladih čebulic zelo drobno sesekljamo. Gladko zmešamo rikoto in sir z modro plesnijo ter primešamo čebulico. Vsako rezino kumare obložimo z malo sirove mešanice – za profesionalen videz jo lahko nabrizgamo z vrečko

2

Polovico kumar obložimo z grozdjem in orehi, ki smo jih poprej narezali na podolgovate koščke in popražili, preostale pa s semeni granatnega jabolka in lističi timijana. Kanapeji se v hladilniku obdržijo do en dan.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.