© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kače iz listnatega testa

strašno zabaven prigrizek

Kače iz listnatega testa

strašno zabaven prigrizek

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 16 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Izdelek brez naslova (1)

Sestavine

  • 280 g razvaljanega listnatega testa
  • 50 g parmezana
  • moka za potresanje
  • 1 jajce

za okras

  • makova semena, semena črnike (črne kumine), sezamova semena ali semena zelene
  • zrna črnega ali zelenega popra
Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 280 g razvaljanega listnatega testa
  • 50 g parmezana
  • moka za potresanje
  • 1 jajce

za okras

  • makova semena, semena črnike (črne kumine), sezamova semena ali semena zelene
  • zrna črnega ali zelenega popra

Postopek

1

Parmezan nastrgamo. Pečico segrejemo na 220 °C. Testo odvijemo in ga potresemo z nekaj prgišči parmezana, nato ga prepognemo po polovici. Položimo ga na rahlo pomokano delovno površino in razvaljamo 2 mm na debelo. Razrežemo ga na trakove, široke 1 cm. Vsakega nekajkrat zvijemo, da oblikujemo kače.

2

Jajce razžvrkljamo. Kače položimo na papir za peko, jih premažemo z jajcem, potresemo s sirom in nazadnje posujemo s semeni za okras. Vsako kačo na enem koncu sploščimo in vanjo vtisnemo zrni popra, da oblikujemo oči. Pečemo jih 12 do 14 minut oziroma tako dolgo, da dobijo zlato skorjico. Nato pustimo, da se ohladijo. Kače lahko hranimo v nepredušno zaprti posodi do dva dni.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.