Kaj boste skuhali danes?
Kače iz listnatega testa
strašno zabaven prigrizek
Kače iz listnatega testa
strašno zabaven prigrizek
Sestavine
- 280 g razvaljanega listnatega testa
- 50 g parmezana
- moka za potresanje
- 1 jajce
za okras
- makova semena, semena črnike (črne kumine), sezamova semena ali semena zelene
- zrna črnega ali zelenega popra
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 280 g razvaljanega listnatega testa
- 50 g parmezana
- moka za potresanje
- 1 jajce
za okras
- makova semena, semena črnike (črne kumine), sezamova semena ali semena zelene
- zrna črnega ali zelenega popra
Postopek
Parmezan nastrgamo. Pečico segrejemo na 220 °C. Testo odvijemo in ga potresemo z nekaj prgišči parmezana, nato ga prepognemo po polovici. Položimo ga na rahlo pomokano delovno površino in razvaljamo 2 mm na debelo. Razrežemo ga na trakove, široke 1 cm. Vsakega nekajkrat zvijemo, da oblikujemo kače.
Jajce razžvrkljamo. Kače položimo na papir za peko, jih premažemo z jajcem, potresemo s sirom in nazadnje posujemo s semeni za okras. Vsako kačo na enem koncu sploščimo in vanjo vtisnemo zrni popra, da oblikujemo oči. Pečemo jih 12 do 14 minut oziroma tako dolgo, da dobijo zlato skorjico. Nato pustimo, da se ohladijo. Kače lahko hranimo v nepredušno zaprti posodi do dva dni.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Orada na louisianski način
Radi preizkušate svetovne kuhinje? Za vas smo ujeli orado z mangom in avokadom.
Solata z lečo, rdečo peso in klobaso
Solata s klobaso bo odlična popestritev jedilnika v zimskih dneh