
Kaj boste skuhali danes?
Solatni preliv z bučnim oljem in bučnicami
Solatni preliv z bučnim oljem in bučnicami

Sestavine
- 1 drobna mlada čebulica
- 1 strok česna
- 1 žlička rjavega sladkorja
- 4 žlice goveje juhe
- 1 žlička pehtranove gorčice
- 4 žlice jabolčnega kisa
- 1 žlica drobno naribanega hrena
- sol
- poper
- 4 žlice bučnega olja
- šopek drobnjaka
- 4 žlice praženih bučnic

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.

To je najboljša domača nutela in 5 receptov z lešniki
Tole je naša najboljša domača nutela - boljša od originala! Lešniki pa niso samo za sladice. Odkrijte okusne recepte z lešniki!
Sestavine
- 1 drobna mlada čebulica
- 1 strok česna
- 1 žlička rjavega sladkorja
- 4 žlice goveje juhe
- 1 žlička pehtranove gorčice
- 4 žlice jabolčnega kisa
- 1 žlica drobno naribanega hrena
- sol
- poper
- 4 žlice bučnega olja
- šopek drobnjaka
- 4 žlice praženih bučnic
Postopek
Mlado čebulico olupimo, po dolgem razpolovimo, operemo, osušimo in drobno narežemo. Česen olupimo in prav tako drobno narežemo. Sladkor pomešamo z juho in segrevamo, dokler se sladkor ne raztopi. V skledi zmešamo gorčico in kis, dodamo narezano čebulo in česen ter hren in raztopljen sladkor. Preliv začinimo s soljo in poprom. Med mešanjem po žlicah dodajamo bučno olje. Drobnjak drobno narežemo in s praženimi bučnicami vmešamo v preliv, ki ga po okusu lahko še dodatno začinimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Čokoladne rezine z višnjami
Kakšne jagode in čokolada, za valentinovo vas bodo tokrat navdušile žametne višnje
Marelice, kuhane v karamelu
Veganska čokoladna krema
Čokoladna krema brez živalskih sestavin? Tudi to je eden od klasičnih veganskih receptov, ki ne sme manjkati v vaši zbirki.