Kaj boste skuhali danes?
Solatni preliv z bučnim oljem in bučnicami
Solatni preliv z bučnim oljem in bučnicami
Sestavine
- 1 drobna mlada čebulica
- 1 strok česna
- 1 žlička rjavega sladkorja
- 4 žlice goveje juhe
- 1 žlička pehtranove gorčice
- 4 žlice jabolčnega kisa
- 1 žlica drobno naribanega hrena
- sol
- poper
- 4 žlice bučnega olja
- šopek drobnjaka
- 4 žlice praženih bučnic
Te cheescake za praznična druženja lahko pripravite vnaprej
Za sezono prazničnih druženj smo pripravili šopek receptov za čudovite cheesecake, ki jih lahko pripravimo vnaprej in brez kompliciranja.
Kruh, ki bo na vrata privabil še sosede
Kako lepo je, ko na hladen dan zadiši po sveže pečenem kruhu. Zaradi buče in zimskih začimb pa bo ta kruh tako aromatičen, da se bodo na vratih hitro oglasili še sosedi.
Kakijeva marmelada: tako dobra, da jo boste jedli kar z žličko
Imamo recept za odlično kakijevo marmelado, v kateri boste uživali vso zimo. Uporabite jo za palačinke, pite, preproste biskvite, cheesecake in panakoto.
Sestavine
- 1 drobna mlada čebulica
- 1 strok česna
- 1 žlička rjavega sladkorja
- 4 žlice goveje juhe
- 1 žlička pehtranove gorčice
- 4 žlice jabolčnega kisa
- 1 žlica drobno naribanega hrena
- sol
- poper
- 4 žlice bučnega olja
- šopek drobnjaka
- 4 žlice praženih bučnic
Postopek
Mlado čebulico olupimo, po dolgem razpolovimo, operemo, osušimo in drobno narežemo. Česen olupimo in prav tako drobno narežemo. Sladkor pomešamo z juho in segrevamo, dokler se sladkor ne raztopi. V skledi zmešamo gorčico in kis, dodamo narezano čebulo in česen ter hren in raztopljen sladkor. Preliv začinimo s soljo in poprom. Med mešanjem po žlicah dodajamo bučno olje. Drobnjak drobno narežemo in s praženimi bučnicami vmešamo v preliv, ki ga po okusu lahko še dodatno začinimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Koruzne tortilje s svinjino in fižolom
Marinirani losos po skandinavsko
Marinirani losos je čudovita predjed za novoletna druženja. Pripravimo jo lahko vnaprej!