© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Solatni preliv z bučnim oljem in bučnicami

Solatni preliv z bučnim oljem in bučnicami

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Fünf klassische Salatsaucen:Kürbiskernöl-Marinade

Sestavine

  • 1 drobna mlada čebulica
  • 1 strok česna
  • 1 žlička rjavega sladkorja
  • 4 žlice goveje juhe
  • 1 žlička pehtranove gorčice
  • 4 žlice jabolčnega kisa
  • 1 žlica drobno naribanega hrena
  • sol
  • poper
  • 4 žlice bučnega olja
  • šopek drobnjaka
  • 4 žlice praženih bučnic
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 drobna mlada čebulica
  • 1 strok česna
  • 1 žlička rjavega sladkorja
  • 4 žlice goveje juhe
  • 1 žlička pehtranove gorčice
  • 4 žlice jabolčnega kisa
  • 1 žlica drobno naribanega hrena
  • sol
  • poper
  • 4 žlice bučnega olja
  • šopek drobnjaka
  • 4 žlice praženih bučnic

Postopek

1

Mlado čebulico olupimo, po dolgem razpolovimo, operemo, osušimo in drobno narežemo. Česen olupimo in prav tako drobno narežemo. Sladkor pomešamo z juho in segrevamo, dokler se sladkor ne raztopi. V skledi zmešamo gorčico in kis, dodamo narezano čebulo in česen ter hren in raztopljen sladkor. Preliv začinimo s soljo in poprom. Med mešanjem po žlicah dodajamo bučno olje. Drobnjak drobno narežemo in s praženimi bučnicami vmešamo v preliv, ki ga po okusu lahko še dodatno začinimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.