© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Solatni preliv z bučnim oljem in bučnicami

Solatni preliv z bučnim oljem in bučnicami

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Fünf klassische Salatsaucen:Kürbiskernöl-Marinade

Sestavine

  • 1 drobna mlada čebulica
  • 1 strok česna
  • 1 žlička rjavega sladkorja
  • 4 žlice goveje juhe
  • 1 žlička pehtranove gorčice
  • 4 žlice jabolčnega kisa
  • 1 žlica drobno naribanega hrena
  • sol
  • poper
  • 4 žlice bučnega olja
  • šopek drobnjaka
  • 4 žlice praženih bučnic

Sestavine

  • 1 drobna mlada čebulica
  • 1 strok česna
  • 1 žlička rjavega sladkorja
  • 4 žlice goveje juhe
  • 1 žlička pehtranove gorčice
  • 4 žlice jabolčnega kisa
  • 1 žlica drobno naribanega hrena
  • sol
  • poper
  • 4 žlice bučnega olja
  • šopek drobnjaka
  • 4 žlice praženih bučnic

Postopek

1

Mlado čebulico olupimo, po dolgem razpolovimo, operemo, osušimo in drobno narežemo. Česen olupimo in prav tako drobno narežemo. Sladkor pomešamo z juho in segrevamo, dokler se sladkor ne raztopi. V skledi zmešamo gorčico in kis, dodamo narezano čebulo in česen ter hren in raztopljen sladkor. Preliv začinimo s soljo in poprom. Med mešanjem po žlicah dodajamo bučno olje. Drobnjak drobno narežemo in s praženimi bučnicami vmešamo v preliv, ki ga po okusu lahko še dodatno začinimo.

Priljubljeni recepti

Čokoladne rezine z višnjami

Kakšne jagode in čokolada, za valentinovo vas bodo tokrat navdušile žametne višnje

Enostavno

Čebulno meso iz rimskega lonca

Spoznajte dobrote iz rimskega lonca.

Enostavno

Veganska čokoladna krema

Čokoladna krema brez živalskih sestavin? Tudi to je eden od klasičnih veganskih receptov, ki ne sme manjkati v vaši zbirki.

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.