© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Fižolovi štruklji

Štruklji s fižolom bodo mimogrede postali stalnica na vašem jedilniku

Fižolovi štruklji

Štruklji s fižolom bodo mimogrede postali stalnica na vašem jedilniku

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Fižolovi štruklji

Sestavine

testo

  • 500 g krompirja
  • 30 g masla
  • 150–200 g moke
  • 1 jajce

nadev

  • sol
  • 300 g suhega fižola
  • 2 jajci
  • 1 dl goste smetane
  • aluminijasta folija
  • olje za premaz
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

testo

  • 500 g krompirja
  • 30 g masla
  • 150–200 g moke
  • 1 jajce

nadev

  • sol
  • 300 g suhega fižola
  • 2 jajci
  • 1 dl goste smetane
  • aluminijasta folija
  • olje za premaz

Postopek

1

Fižol čez noč namočimo, naslednji dan pa skuhamo. Krompir operemo in neolupljenega skuhamo. Še toplega olupimo in pretlačimo. Solimo, dodamo maslo, in ko se ohladi, še jajca in moko. Na hitro zgnetemo v testo.

2

Nadev pripravimo tako, da fižol pretlačimo, ga zmešamo z jajcem in smetano ter rahlo solimo.

3

Testo položimo na z oljem namazano aluminijasto folijo in ga razvaljamo v pravokotnik. Premažemo ga z nadevom, s pomočjo folije zvijemo in s folijo vred približno 20 minut kuhamo v slani vodi. Kuhane štruklje narežemo na rezine in postrežemo kot glavno jed h kislemu zelju z ocvirki.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.