
Kaj boste skuhali danes?
Fižolovi štruklji
Štruklji s fižolom bodo mimogrede postali stalnica na vašem jedilniku
Fižolovi štruklji
Štruklji s fižolom bodo mimogrede postali stalnica na vašem jedilniku

Sestavine
testo
- 500 g krompirja
- 30 g masla
- 150–200 g moke
- 1 jajce
nadev
- sol
- 300 g suhega fižola
- 2 jajci
- 1 dl goste smetane
- aluminijasta folija
- olje za premaz

Ponarejena pašticada, ki jo bodo otroci oboževali
V tokratni kuharski oddaji Kvarnerke na Aktual TV je voditeljica Maja Škufca kuhalnico prepustila posebni gostji – Meliti Maslak iz Reke.


Tri jesenske sladice, ki bodo na meniju še ta teden
Poletje nas je razvajalo s svežino, a tudi jesenski okusi niso kar tako. Jabolka, hruške in slive smo skrili v jesenske sladice, ki prepričajo z aromo in izgledom.
Sestavine
testo
- 500 g krompirja
- 30 g masla
- 150–200 g moke
- 1 jajce
nadev
- sol
- 300 g suhega fižola
- 2 jajci
- 1 dl goste smetane
- aluminijasta folija
- olje za premaz
Postopek
Fižol čez noč namočimo, naslednji dan pa skuhamo. Krompir operemo in neolupljenega skuhamo. Še toplega olupimo in pretlačimo. Solimo, dodamo maslo, in ko se ohladi, še jajca in moko. Na hitro zgnetemo v testo.
Nadev pripravimo tako, da fižol pretlačimo, ga zmešamo z jajcem in smetano ter rahlo solimo.
Testo položimo na z oljem namazano aluminijasto folijo in ga razvaljamo v pravokotnik. Premažemo ga z nadevom, s pomočjo folije zvijemo in s folijo vred približno 20 minut kuhamo v slani vodi. Kuhane štruklje narežemo na rezine in postrežemo kot glavno jed h kislemu zelju z ocvirki.