
Dušeno rdeče zelje z brusnicami
Kombinacija sladkega in kislega poskrbi za najboljše rdeče zelje daleč naokoli!
Dušeno rdeče zelje z brusnicami
Kombinacija sladkega in kislega poskrbi za najboljše rdeče zelje daleč naokoli!

Sestavine
- 450 g rdečega zelja
- 150 g olupljenega jabolka brez peščišča
- 25 g masla
- 1 žlica sladkorja
- sol
- 100 g sesekljane čebule
- 1 strt strok česna
- 2 žlici mošta ali vinskega kisa
- ½ narezane pomaranče
- sok 1 cele pomaranče
- 6 strtih brinovih jagod
- 4 nageljnove žbice (klinčki)
- ščepec mletega ingverja
- ščepec naribanega muškatnega oreška
- 150 g vloženih brusnic (ali brusničnega džema)

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 450 g rdečega zelja
- 150 g olupljenega jabolka brez peščišča
- 25 g masla
- 1 žlica sladkorja
- sol
- 100 g sesekljane čebule
- 1 strt strok česna
- 2 žlici mošta ali vinskega kisa
- ½ narezane pomaranče
- sok 1 cele pomaranče
- 6 strtih brinovih jagod
- 4 nageljnove žbice (klinčki)
- ščepec mletega ingverja
- ščepec naribanega muškatnega oreška
- 150 g vloženih brusnic (ali brusničnega džema)
Postopek
Rdeče zelje narežemo na majhne ploščice, očiščeno jabolko narežemo na koščke. Na maslu svetlo karameliziramo sladkor, dodamo sesekljano čebulo, narezano jabolko in narezano zelje.
Pražimo nekaj minut, nato dodamo vse preostale sestavine, razen brusnic, in pokrito dušimo približno 30 minut. Občasno premešamo in po potrebi dolivamo vodo. Ko je zelje mehko, še malo začinimo, primešamo brusnice in ponudimo.