
Domači kamutovi njoki z zelenjavo iz mošnjička
Domači kamutovi njoki z zelenjavo iz mošnjička

Sestavine
- po 2 rdeča in rumena korenčka
- 1 peteršiljeva korenina
- 400 g belušev
- lovor
- timijan
- žajbelj
- pehtran
- 1 dl oljčnega olja
kamutovi njoki
- sol
- 500 g krompirja
- 40 g masla
- 3 jajca
- 200 g kamutove moke

Kako doma narediti kremast sladoled, ki ne bo spominjal na maslo
Sladoled – najimenitnejša med vsemi sladicami – je vedno bil in vedno bo nepremagljiv vir užitka za vse sladokusce.

Jaša Jamnik razkriva recept za slavno lazanjo
Igralec Jaša Jamnik razkriva recept za svojo slavno lazanjo – kuhanje mu je zen, njegova lazanja pa po mnenju mnogih naravnost vrhunska.

Kakšna je razlika med pekačem in obročem za peko
Ste se tudi vi že kdaj vprašali enako kot naša bralka: "Zakaj v nekaterih receptih za pripravo torte potrebujemo navaden okrogel pekač za biskvit, kdaj drugič pa samo obroč?"
Sestavine
- po 2 rdeča in rumena korenčka
- 1 peteršiljeva korenina
- 400 g belušev
- lovor
- timijan
- žajbelj
- pehtran
- 1 dl oljčnega olja
kamutovi njoki
- sol
- 500 g krompirja
- 40 g masla
- 3 jajca
- 200 g kamutove moke
Postopek
Krompir skuhamo, olupimo, zmečkamo (prepasiramo) in ohladimo. V večjo skledo damo zmečkan krompir, maslo, jajca, sol in kamutovo moko. S kuhalnico mešamo toliko časa, da se sestavine dobro premešajo. Nato vse skupaj stresemo na pomokano delovno površino, zgnetemo v gladko testo in ga razdelimo na 4 dele. Vsak del testa na rahlo pomokani delovni površini zvaljamo v 1,5 cm debel svaljek, ki ga narežemo na 2 cm dolge njoke. Na štedilnik pristavimo velik lonec osoljene vode. Ko zavre, stresemo vanjo njoke, počakamo, da priplavajo na površje, jih s penovko poberemo iz vode in ohladimo.
Zelenjavo očistimo in narežemo na tanke rezine. Narezano zelenjavo damo v posodo, dodamo še kamutove njoke, zelišča, sol in oljčno olje in vse skupaj dobro premešamo. Maso damo v celofan za pečenje, zavijemo, da dobimo mošnjiček, ga postavimo v pečico in 20 minut pečemo na 160 °C.