© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Domači kamutovi njoki z zelenjavo iz mošnjička

Domači kamutovi njoki z zelenjavo iz mošnjička

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
domaci kamutovi njoki z zelenjavo iz mosnjicka

Sestavine

  • po 2 rdeča in rumena korenčka
  • 1 peteršiljeva korenina
  • 400 g belušev
  • lovor
  • timijan
  • žajbelj
  • pehtran
  • 1 dl oljčnega olja

kamutovi njoki

  • sol
  • 500 g krompirja
  • 40 g masla
  • 3 jajca
  • 200 g kamutove moke
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • po 2 rdeča in rumena korenčka
  • 1 peteršiljeva korenina
  • 400 g belušev
  • lovor
  • timijan
  • žajbelj
  • pehtran
  • 1 dl oljčnega olja

kamutovi njoki

  • sol
  • 500 g krompirja
  • 40 g masla
  • 3 jajca
  • 200 g kamutove moke

Postopek

1

Krompir skuhamo, olupimo, zmečkamo (prepasiramo) in ohladimo. V večjo skledo damo zmečkan krompir, maslo, jajca, sol in kamutovo moko. S kuhalnico mešamo toliko časa, da se sestavine dobro premešajo. Nato vse skupaj stresemo na pomokano delovno površino, zgnetemo v gladko testo in ga razdelimo na 4 dele. Vsak del testa na rahlo pomokani delovni površini zvaljamo v 1,5 cm debel svaljek, ki ga narežemo na 2 cm dolge njoke. Na štedilnik pristavimo velik lonec osoljene vode. Ko zavre, stresemo vanjo njoke, počakamo, da priplavajo na površje, jih s penovko poberemo iz vode in ohladimo.

2

Zelenjavo očistimo in narežemo na tanke rezine. Narezano zelenjavo damo v posodo, dodamo še kamutove njoke, zelišča, sol in oljčno olje in vse skupaj dobro premešamo. Maso damo v celofan za pečenje, zavijemo, da dobimo mošnjiček, ga postavimo v pečico in 20 minut pečemo na 160 °C.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.