
Sestavine
- 250 g brokolija
- 400 g listnatega ohrovta
- 2 strta stroka česna
- lupina in sok 1 limone
- 2 žlici oljčnega olja
- sol

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.
Sestavine
- 250 g brokolija
- 400 g listnatega ohrovta
- 2 strta stroka česna
- lupina in sok 1 limone
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
Postopek
Preliv pripravimo tako, da zmešamo česen z limonovim sokom in lupinico, oljem in malo soli.
Zelenjavo očistimo, debelejša brokolijeva stebla razpolovimo, stebla listnatega ohrovta odstranimo ali liste narežemo na rezine. V vreli osoljeni vodi zelenjavo kuhamo 5 do 7 minut, dobro odcedimo, zmešamo s prelivom in postrežemo.