
Sestavine
- 250 g brokolija
- 400 g listnatega ohrovta
- 2 strta stroka česna
- lupina in sok 1 limone
- 2 žlici oljčnega olja
- sol

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 250 g brokolija
- 400 g listnatega ohrovta
- 2 strta stroka česna
- lupina in sok 1 limone
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
Postopek
Preliv pripravimo tako, da zmešamo česen z limonovim sokom in lupinico, oljem in malo soli.
Zelenjavo očistimo, debelejša brokolijeva stebla razpolovimo, stebla listnatega ohrovta odstranimo ali liste narežemo na rezine. V vreli osoljeni vodi zelenjavo kuhamo 5 do 7 minut, dobro odcedimo, zmešamo s prelivom in postrežemo.