 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Bezgova torta z mandljevim piškotom
Bezgova torta z mandljevim piškotom
 
    Sestavine
tortna podlaga
- 500 g mandljevih piškotov
- 250 g masla
bezgova krema
- 2,5 dl mleka
- ¼ vaniljevega stroka
- 500 g bezgovih cvetov
- lupina ¼ limone
- 2 rumenjaka
- 60 g sladkorja
- 20 g škroba
- 20 g masla
- 3 dl sladke smetane
- 4 listi želatine
 
        
            
            Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
 
        
            
            Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
 
        
            
            Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
tortna podlaga
- 500 g mandljevih piškotov
- 250 g masla
bezgova krema
- 2,5 dl mleka
- ¼ vaniljevega stroka
- 500 g bezgovih cvetov
- lupina ¼ limone
- 2 rumenjaka
- 60 g sladkorja
- 20 g škroba
- 20 g masla
- 3 dl sladke smetane
- 4 listi želatine
Postopek
Mandljeve piškote zdrobimo, jim dodamo maslo in vse skupaj dobro pregnetemo. Piškotno maso damo v okrogel model za torto premera 20 cm (lahko uporabimo tudi več manjših okroglih modlov in naredimo majhne tortice – kot na fotografiji), jo poravnamo in pečemo v pečici na 160 °C približno 10 minut.
Kremo pripravimo tako, da mleko z vaniljevim strokom, bezgovimi cvetovi in limonovo lupino zavremo, pokrijemo in pustimo stati pol ure.
Rumenjaka s sladkorjem penasto stepemo, umešamo škrob in prilijemo precejeno mleko. Kremo kuhamo, da vre 3 minute, umešamo maslo in ohladimo. Sladko smetano stepemo, dodamo namočeno in raztopljeno želatino ter premešamo. Kuhano kremo gladko razmešamo in jo primešamo stepeni smetani.
Na ohlajeno piškotno tortno podlago prilijemo bezgovo kremo in model postavimo v hladilnik za najmanj tri ure. Torto okrasimo z jagodičevjem in ocvrtimi bezgovimi cvetovi.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kocke iz ovsenih kosmičev s slivami in orehi
Za posladek, zajtrk ali malico – navdušijo tudi otroke!
Goveji medaljoni v zelenini omaki
Krepka grahova juha
Okusna grahova juha, ki jo lahko pripravite tudi iz zamrznjenega graha
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
                    
             
         
         
         
         
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        