© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Bageta s sirom in česnom

Česen je nepogrešljiva sestavina v vsaki kuhinji. Z njim začinimo in oplemenitimo okus različnih jedi, dodamo ga v solate, zlasti zeleno listnato, uživamo pa tudi surovega.

Bageta s sirom in česnom

Česen je nepogrešljiva sestavina v vsaki kuhinji. Z njim začinimo in oplemenitimo okus različnih jedi, dodamo ga v solate, zlasti zeleno listnato, uživamo pa tudi surovega.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 porcije
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Bageta s sirom in česnom

Skupaj z oljčnim oljem in malo soli je že zadostna zabela oziroma minimalna omaka za testenine. Pravzaprav si brez njega težko zamislimo katero koli resno jed sredozemske kuhinje.

Česen so redno uživali že v stari Asiriji, Babilonu, Egiptu, Grčiji in Rimu. In to ne le zaradi imenitnega okusa! O njegovih pozitivnih učinkih na zdravje in dobro počutje so pisali številni zdravniki, različni misleci pa so poročali tudi njegovih pozitivnih učinkih na mišljenje. Česen je pravzaprav prvo, najstarejše in najbolj priznano sredstvo proti številnim težavam.

Sestavine

  • 5 strokov česna
  • 1 šopek svežega peteršilja
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 115 g sira
  • 3 žlice masla
  • 2 bageti
  • sol

Sestavine

  • 5 strokov česna
  • 1 šopek svežega peteršilja
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 115 g sira
  • 3 žlice masla
  • 2 bageti
  • sol

Postopek

1

Olupljen česen in peteršilj skupaj z oljčnim oljem zmiksamo v mešalniku. Mešanico pretresemo v ponev, v kateri smo pred tem raztopili maslo in dobro premešamo.

Sir narežemo na kocke.

V bageti napravimo več zarez, v katere razporedimo česnovo maslo in nekaj kock sira. Bageti zavijemo v aluminijasto folijo, položimo na rešetko v pečici in pri 190 °C pečemo približno 10 minut. Pred koncem peke folijo nekoliko odvijemo, da se bageti po vrhu zlato zapečeta.

sir in maslo

Priljubljeni recepti

Brodet iz plemenitih rib

1 h 30 min
Srednje zahtevno

Pečena piščančja bedra s krompirjem in tartufi

Klasična bedra in krompir bomo popestrili z dodatkom tartufov

1 h 25 min
Enostavno

Testenine s smetanovim zeliščnim pestom

Presežke pesta lahko zamrznemo.

15 min
Enostavno

Kremna lečna juha s špinačo in slanino

Slanino se da dodati tudi juham.

1 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.