© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bageta s sirom in česnom

Česen je nepogrešljiva sestavina v vsaki kuhinji. Z njim začinimo in oplemenitimo okus različnih jedi, dodamo ga v solate, zlasti zeleno listnato, uživamo pa tudi surovega.

Bageta s sirom in česnom

Česen je nepogrešljiva sestavina v vsaki kuhinji. Z njim začinimo in oplemenitimo okus različnih jedi, dodamo ga v solate, zlasti zeleno listnato, uživamo pa tudi surovega.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 porcije
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Bageta s sirom in česnom

Skupaj z oljčnim oljem in malo soli je že zadostna zabela oziroma minimalna omaka za testenine. Pravzaprav si brez njega težko zamislimo katero koli resno jed sredozemske kuhinje.

Česen so redno uživali že v stari Asiriji, Babilonu, Egiptu, Grčiji in Rimu. In to ne le zaradi imenitnega okusa! O njegovih pozitivnih učinkih na zdravje in dobro počutje so pisali številni zdravniki, različni misleci pa so poročali tudi njegovih pozitivnih učinkih na mišljenje. Česen je pravzaprav prvo, najstarejše in najbolj priznano sredstvo proti številnim težavam.

Sestavine

  • 5 strokov česna
  • 1 šopek svežega peteršilja
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 115 g sira
  • 3 žlice masla
  • 2 bageti
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 5 strokov česna
  • 1 šopek svežega peteršilja
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 115 g sira
  • 3 žlice masla
  • 2 bageti
  • sol

Postopek

1

Olupljen česen in peteršilj skupaj z oljčnim oljem zmiksamo v mešalniku. Mešanico pretresemo v ponev, v kateri smo pred tem raztopili maslo in dobro premešamo.

Sir narežemo na kocke.

V bageti napravimo več zarez, v katere razporedimo česnovo maslo in nekaj kock sira. Bageti zavijemo v aluminijasto folijo, položimo na rešetko v pečici in pri 190 °C pečemo približno 10 minut. Pred koncem peke folijo nekoliko odvijemo, da se bageti po vrhu zlato zapečeta.

sir in maslo


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.