Recept

Oriana Girotto je razkrila svojega najljubšega

Sonja Javornik/Revija Jana
16. 2. 2025, 15.00
Deli članek:

Voditeljica oddaje na Aktual TV Oriana Girotto je velika gurmanka. Zagotovo imajo s tem kaj opraviti njene italijanske korenine.

Ivan Valtl
Oriana Girotto rada kuha.

Ker ji ni vseeno, kaj je, tudi sama dobro kuha. Njen najljubši recept je daleč stran od klasike: to so špageti iz (alge) spiruline s krompirjevo omako in hobotnico. Ta jed je preprosta za pripravo, a zelo kremna in posebna, pravi.

»Spirulina doda testeninam modernost in lepo zeleno barvo, v jedi se okusi Sredozemlje, res je nekaj posebnega!« je navdušena sogovornica. Če špagetov s spirulino ne boste našli, lahko seveda uporabite tudi špinačne ali pač navadne.

Profimedia
Testenine s hobotnico so preprosta za pripravo, a zelo kremna in posebna jed, pravi Oriana.

hidrotehnik, urejanje-recne-struge, urejanje-vodotokov

Reporter.si

Ko voda pokaže moč: Kaj nas brani pred naslednjo naravno katastrofo?

Sestavine:

  • 250 g špagetov s spirulino
  • 100 g krompirja 
  • 1 vrečka žafrana (0,125 g)
  • 1 šalotka
  • oljčno olje 
  • 150 g hobotnice
  • sol in poper
  • majaron 

Priprava:

Na oljčnem olju popražite šalotko, dodajte olupljen in narezan krompir, nato pa ga zalijte z vodo ter kuhajte približno 35–40 min.  Ko se skuha, dodajte žafran in zmešajte s paličnim mešalnikom. Odstavite.  

Testenine skuhajte v osoljeni vodi. Ko so kuhane, jih odcedite in vmešajte v krompirjevo juho z okusom žafrana, jed pa zaključite s hobotnico, ki ste jo prej skuhali v juhi, in majaronom. Solite in poprajte po okusu.