Ker ji ni vseeno, kaj je, tudi sama dobro kuha. Njen najljubši recept je daleč stran od klasike: to so špageti iz (alge) spiruline s krompirjevo omako in hobotnico. Ta jed je preprosta za pripravo, a zelo kremna in posebna, pravi.
»Spirulina doda testeninam modernost in lepo zeleno barvo, v jedi se okusi Sredozemlje, res je nekaj posebnega!« je navdušena sogovornica. Če špagetov s spirulino ne boste našli, lahko seveda uporabite tudi špinačne ali pač navadne.
![hidrotehnik, urejanje-recne-struge, urejanje-vodotokov](http://cdn.kme.si/public/images-cache/150x150/2025/02/14/1a37c78736c5c347282a67edab955bca/67aefb2b09ab1/1a37c78736c5c347282a67edab955bca.jpeg)
Reporter.si
Ko voda pokaže moč: Kaj nas brani pred naslednjo naravno katastrofo?
Sestavine:
- 250 g špagetov s spirulino
- 100 g krompirja
- 1 vrečka žafrana (0,125 g)
- 1 šalotka
- oljčno olje
- 150 g hobotnice
- sol in poper
- majaron
Priprava:
Na oljčnem olju popražite šalotko, dodajte olupljen in narezan krompir, nato pa ga zalijte z vodo ter kuhajte približno 35–40 min. Ko se skuha, dodajte žafran in zmešajte s paličnim mešalnikom. Odstavite.
Testenine skuhajte v osoljeni vodi. Ko so kuhane, jih odcedite in vmešajte v krompirjevo juho z okusom žafrana, jed pa zaključite s hobotnico, ki ste jo prej skuhali v juhi, in majaronom. Solite in poprajte po okusu.