Obletnica

Nina Cestnik Pavlič 20 let na Veseljaku: Imam najboljšo službo na svetu!

Alenka Sivka
1. 8. 2024, 13.40
Posodobljeno: 1. 8. 2024, 13.41
Deli članek:

Prvega avgusta je minilo natanko 20 let, odkar je prikupna, zgovorna in vedno nasmejana voditeljica Nina Cestnik Pavlič prvič sedla za Veseljakov mikrofon v takrat še radijskem studiu. Za to lepo, okroglo obletnico se je javila v eter z morja, česar med dopustom ni naredila še nikoli.

Media Partner Agencija
Nina Cestnik Pavlič

Davnega leta 2004 je bila Nina še študentka, ki so jo zanimali mediji. Prišla je na avdicijo. Njeno nadarjenost in voljo do tovrstnega dela je opazil takratni urednik radia Veseljak, Franci Peternel. Usposabljal in učil jo je radijskega govora in tehničnega znanja. Poleg vodenja so namreč voditelji že takrat sami vrteli tudi glasbo in upravljali z mešalno mizo. 1. avgusta leta 2004 pa jo je "vrgel v vodo " in morala je splavati. Takrat je odvodila svoj prvi, samostojni, radijski program. To je bila Jutranja budnica, ki se je ob 6.uri začela s takrat zelo popularno oddajo Šoferskih 60, v katerih so uresničevali glasbene želje samo šoferjem na poti.

Nina je dve leti kasneje, prav tako tudi na predlog Francija Peternela, začela voditi danes eno najpopularnejših radijskih oddaj, Petkovo Pumpo, ki se je kasneje prav zaradi svoje priljubljenosti razširila še na radio Aktual, radio Ptuj in radio Velenje ter letos z Nino praznuje polnoletnost.

Radijski svet je Nino popolnoma prevzel. Tako zelo, da je tudi svojo diplomo univerzitetnega študija na FOV v Kranju posvetila radiu. Med poslušalci je naredila raziskavo, kako tip oglasa vpliva na to, koliko si ga zapomnimo. Diplomirala je s čisto desetko in tako tudi kreatorjem oglasov prinesla neko novo videnje.

Med glasbeniki je redko kdo, s katerim Nina v svojih 20 letih vodenja ne bi imela intervjuja. Z mnogimi že tolikokrat, da jih ni več moč prešteti. Ker Veseljaku temelje predstavlja slovenska glasba, predvsem narodnozabavna, je imela še to srečo, da se je srečala tudi z 'velikani' te glasbe kot sta Avsenik in Slak. Prva je na Veseljaku v intervjuju gostila Franca Miheliča.

Poleg vodenja programa v živo, ki ga je Nina opravljala v vseh terminih dneva, tudi čez vikende, je za njo zagotovo že na tisoče posnetih oddaj z različnimi tematikami. Več kot 15 let je vsak dan vodila oddajo Dobra kuha. Vodila je oddaje z glasbenimi lestvicami, Veseli vrtiljak in Ducat Veseljakovih. Še danes, po več letih, pa vodi in pripravlja oddaji Zakladi Slovenije in Spominčice. Ni ji tuje tudi pripravljanje in vodenje novic.

Simon Pelko
Nina Cestnik Pavlič in Bojan Križaj.

V 20 letih je Nina povezovala tudi številne Veseljakove koncerte in dogodke na terenu. Začela je s t.i. Veseljakovimi nedeljskimi pikniki. Zanjo, pravi, so dogodki na terenu in druženje z ljudmi, ki jo preko Veseljaka spremljajo, nekaj najlepšega. "To je potrditev in pokazatelj tega, kako pomemben je Veseljak za našo domovino", razmišlja Nina, "ki ohranja in opominja na tisto, kar je naše, domače in kar so naše korenine. Obenem pa združuje tudi Slovence po svetu."

Sprva je Nina vsa radijska vodenja opravljala samostojno, kasneje se je ekipa odločila, da bodo program vodili tudi pari in z vsemi, pravi, se je imela v etru čudovito. Med njenimi sovoditelji je bil tudi Klemen Bunderla. Skupaj sta odvodila celo Veseljakov silvestrski program in poslušalce popeljala v leto 2015. Danes je Ninin sovoditelj v jutranjem programu Nejc Drobnič, s katerim je po 18 letih radijskega dela pristopila k čisto novemu in prvemu slovenskemu projektu t.i. 'radiovizije'.

Veseljak je namreč postal prvi radio, ki se ga tudi gleda. Sprva je bila nekoliko 'zadržana', saj je televizija nikoli ni preveč mikala in je celo zavrnila nekaj televizijskih ponudb. A se je kmalu tudi v vlogi televizijske voditeljice odlično znašla. Prav te izkušnje so ji prinesle tudi vlogo natakarice Pušl šanka pr' Veseljak, ki jo je uprizorila pri vodenjih koncertov in tudi v videospotu.

Simon Pelko
Nejc Drobnič, David Dado Bevc in Nina Cestnik Pavlič.

Zvestoba Veseljaku, veselje ob druženju s poslušalci, sta Nino pred nekaj leti pripeljala tudi do prvega spremljanja Veseljakov na morje, ki ga radijci organizirajo skupaj s turistično agencijo Relax. Jesenski skok na morje k našim južnim sosedom, kjer od jutra do večera igra harmonika in zveni slovensko petje, pravi Nina, je že 'zabetoniran' v njen koledar.

Takšna in drugačna druženja pa Nini, sedaj že nekaj let tudi glasbeni urednici, pomagajo pri kreiranju glasbene podobe Veseljaka. Nikoli, pravi, ne bo za vse prav, zato se v vlogi urednice drži načela: Avsenik je Veseljakov spomenik, brez Slaka pa ni Veseljaka.

Koliko časa še misli, da bi radijski mikrofon lahko bil njen spremljevalec? »Dokler lučka 'eter' ne ugasne«, pravi Nina.
Nina, čestitke in še na mnoga leta na Veseljaku! Poslušalci in gledalci Veseljaka so te vzeli za svojo!

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste