Ženska z ogromnim srcem

Jutranja ekipa Denis Avdić showa se je poklonila izjemnni humanitarki Aniti Ogulin

Lara Humerca
17. 7. 2024, 11.46
Posodobljeno: 17. 7. 2024, 12.25
Deli članek:

Včeraj nas je po dolgotrajni bolezni zapustila izjemna ženska - ženska z ogromnim srcem in še večjim čutom za sočloveka, humanitarka Anita Ogulin. V jutranjem programu so se z namenom, da bi se ji poklonili, oglasili člani Denis Avdić Showa: Jana Morelj, Miha Deželak in Denis Avdić.

Radio 1, Facebook
Jutranja ekipa Denis Avdić showa se je poklonila izjemnni humanitarki Aniti Ogulin

Anja Ramšak je izpostavila Anitino povezanost z Radiem 1. Bila je nepogrešljiv člen akcij, kot sta "Deželak junak" in "28-urni dobrodelni maraton". »Anita je bila zadnjih nekaj let nerazdružljivo povezana z našim radiem, z vsemi, ki ustvarjamo radijski program, in z vami vsemi, ki ste znali slišati njene besede in stopiti skupaj, ko smo vas za to prosili.« Sodelovanje z njo je bilo ekipi v ponos. Zaradi nje in zaradi poslušalcev so vsako leto pomagali na tisoče otrokom v stiski, številnim družinam na robu obupa in jim vsaj za trenutek omogočili lepše življenje. Anita jih je naučila sočustvovati, biti srčen in nesebičen, in za vsa leta, ko je bila z njimi, so ji neizmerno hvaležni.

Ko se je ekipa lotila organiziranja dobrodelnih akcij, so iskali izkušeno osebo na tem področju - to je bila Anita. Bila je spretna z besedami, po besedah Denisa Avdića je znala z besedami »sesut«, znala je realno opisati stanje in znala je motivirati. Denis Avdić pravi: »Brez Anite akciji, kot sta "Deželak junak" in "28-urni dobrodelni maraton", ne bi obstajali v taki obliki.«

Dva meseca pred akcijo "Deželak junak" jo je Denis v parku Onkološkega inštituta obiskal skupaj z Jano Morelj, ki je ob prihodu imela močan cmok v grlu: »Mene je takrat bilo iskreno strah iti tja, ker smo vsi vedeli, da se že dolgo bori z boleznijo, da ni v redu, da je slabo...« Anita jima je ob obisku dejala, da je »rojena za druge«. Denis in Jana opisujeta, da je bila ob prihodu telesno v zelo slabem stanju, a v veliko boljšem duševnem.

Robert Roškar se je Aniti zahvalil z besedami: »Rad bi se zahvalil Aniti, da je pomagala najti 'Deželo junakov' v vsakem od nas.« Junija pa je za Miho in ekipo posnela tudi sporočilo.

Miha Deželak se je ob poslušanju sporočila spominjal njenega slabotnega glasu, a kljub temu so bile njene besede globoke in močne. »Vedno nas je vse opogumljala, opogumljala je mene, opogumljala je vse te otroke, pomagala vsem tem družinam, bila je neverjeten vzor...« se spominja in hkrati poudarja njeno požrtvovalnost. Ne le, da je tudi ob tretji uri zjutraj brala elektronsko pošto, šla je takoj v akcijo, preprečila je celo kakšen samomor, ko so bili ljudje v najbolj globoki stiski. Zato Miha Anito opisuje kot največjo humanitarko, ki jo je kadarkoli spoznal.

Estrada

monika avsenik pl
Pevka, učiteljica, fotografinja

Monika Avsenik spregovorila o bremenu, ki ga nosi njen priimek, in enem od bolj bolečih trenutkov v karieri

jodie foster
V eni sezoni

Seriji Shogun rekordnih 18 emmyjev

dominik bagola
Dominik Bagola - Balladero

Letos so ga presenetile lastovke, v spominu ima še kačo

andrej hofer
Konec poletja

Kaj znanega voditelja spravi v manjši obup

matjaž javšnik
Srce je dobro

Matjaž Javšnik se ne more zrediti

sveča, prometna nesreča
Smrt glasbenega pionirja

Poslovil se je legendarni slovenski glasbenik "Zoran, za prijatelje tudi Crni"

Zanimivosti

_Reporter.
Zanimivosti

Kandidatka z udbovskim dosjejem: zaradi sodelovanja s Službo državne varnosti lahko Marti Kos propade komisarska kandidatura

boj_1
Rimljani

Boj velikanov za oblast

kotna sedežna garnitura
Vsestransko uporabne

Poznate vse prednosti kotnih sedežnih garnitur?

renato-volker
Gejevski aktivist, komik, šank filozof

Hiral na mariborski onkologiji, dobil videnje in začel pisati

jedilno olje
Reckiliramo

Kaj storite z oljem, ki ostane po koncu priprave obroka?

cedevita-olimpija, basket-preparty
1. oktober

Vsi v Stožice na nepozaben spektakel!