Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

To je slastni kakav z ingverjem in cimetom!


M. O. Ž., Maja
28. 12. 2018, 16.01
Posodobljeno
20:38
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

V mrzlih zimskih dneh nas nič ne ogreje bolje kot skodelica vročega čaja, slastne čokolade, kakava ali kave z dodatkom prazničnih začimb.

Kakav z ingverjem1.jpg
Revija Maja
Kakav z ingverjem

Kakav z ingverjem in cimetom

15 minut


Sestavine za 4 skodelice po 250 ml:
900 ml mleka
8 žlic kakava + za posip
1 pomaranča
3-4 cm svežega ingverja
1 cimetova palčka
100 g sladke smetane

Priprava:

1. Osemsto mililitrov mleka zmešamo z osmimi žlicami kakava in zavremo. Pomarančo umijemo in z lupilnikom za zelenjavo olupimo. Sok iztisnemo. Ingver olupimo in narežemo na rezine. Skupaj s pomarančno lupino, sokom in cimetovo palčko ga damo v kakav. Še enkrat zavremo in 5 minut počakamo.

2. Smetano stepemo, preostalo mleko spenimo. Mleko dodamo stepeni smetani, kakav precedimo in vlijemo v skodelice. Dodamo smetano in potresemo s kakavom.

Objavljeno v reviji Maja št. 25, 7. 12. 2018.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.