Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Postrezite s slastnim ribjim zrezkom z bučkami


A. K., Maja
15. 6. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Prav nič ne bi bilo narobe, če bi si jih privoščili prav vsak dan v tednu - ribe namreč, te spolzke morske krasotice, ki se jim ne more upreti celo marsikateri vegetarijanec.

ribji-zrezek-z-buckami-jpg.jpeg
Revija Maja
Ribji zrezek z bučkami.

Ribji zrezek z bučkami

30 minut

Sestavine za 4 osebe:

4 fileji bele ribe (po 150 g)


1 strok česna
2 žlici limoninega soka
sol, poper
4 vejice timijana
1 bučka
olivno olje

Priprava:

Ribji file osušimo. Česen sesekljamo in zmešamo z limoninim sokom. Ribo namažemo z marinado, solimo, popramo.

Bučko narežemo na tanke rezine. Vsak file ovijemo z bučkami, pod nje pa zataknemo po vejico timijana.

Fileje položimo na naoljeno alufolijo in na žaru pečemo od 3 do 4 minute.

Objavljeno v reviji Maja št. 11, 24. 5. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.