Marina Kramberger

V Pomurju izsledili eno najbolj iskanih slovenskih prevarantk

J.V.
20. 6. 2024, 16.30
Posodobljeno: 20. 6. 2024, 16.50
Deli članek:

Slovenska policija je Marino Kramberger uvrstila tudi na seznam EU Most Wanted.

Policija.si
Marina Kramberger

Slovenski kriminalisti so 18. junija v popoldanskih urah na območju murskosoboške policijske uprave uspešno izsledili in prijeli dalj časa iskano osebo, ki je bila obravnavana in obsojena zaradi več kaznivih dejanj goljufij ter je bila za njo razpisana sodna tiralica. "Ker se je iskana oseba dalj časa uspešno skrivala, jo je slovenska policija uvrstila tudi na seznam EU Most Wanted. Prijeta oseba je bila odpeljana v zapore na prestajanje zaporne kazni," so sporočili iz Generalne policijske uprave (GPU).

Europol sicer vsako leto posodobi podatke o najbolj odmevnih storilcih kaznivih dejanj, leta 2023 je na spletno stran naložil novo skupino več kot 50 najbolj iskanih storilcev kaznivih dejanj. Med kaznivimi dejanji, ki so jih zagrešili prebežniki, so na seznamu med drugim umori, trgovina z ljudmi, oboroženi ropi in kibernetski kriminal, izhaja s spletne GPU.

Slovenska policija je po navedbah GPU v kampanjo vključila tri ubežnike, glede na opis kaznivih dejanj, pa gre pri torkovem primeru izsleditve iskane osebe za leta 1990 rojeno Marino Kramberger, ki bi morala prestati eno leto in tri mesece zaporne kazni zaradi več kaznivih dejanj goljufije. Ob tem je omenjena osumljena več drugih kaznivih dejanj goljufije, za kar je zagrožena zaporna kazen do treh let, piše na spletni strani GPU.

Zanimivosti

aleksander veliki_1
Visoka pričakovanja

Kako je Aleksander postal Veliki

trump-sneakers
Tržna priložnost

Podjetje v Trumpovi lasti prodaja superge na katerih je podoba okrvavljenega obraza Donalda Trumpa po streljanju na shodu

prototip, vesoljska-obleka, nasa
Inovacija

Iz urina v okusno vodo v petih minutah

ulla, ulla-serumi, serumi, zdravje, poletje
Zanimivosti

10 poletnih nasvetov za zdravo in sijočo kožo

huawei, huawei-pura-70-ultra, pura-70
Športni fotograf Luka Vovk o Huawei Pura 70 Ultra

Osupljiva moč Huawei Pura 70 Ultra skozi oči fotografa Luka Vovka

profimedia-0890030370
Ugibanj ni več

Na Luni odkrili jamo, primerno za izgradnjo stalne baze za ljudi