Šokantni prizori iz prestolnice

Tako so ljubljanski mulci pretepli osnovnošolca, kaj pa policija?

R.T.
20. 10. 2022, 12.13
Posodobljeno: 21. 10. 2022, 07.01
Deli članek:

Na družabnih omrežji se je v teh dneh razširil posnetek napada na 13-letnega učenca. Posnetek prihaja iz enega od ljubljanskih naselij.

Zajem zaslonske slike
Prizori tepežke, ki je je bil deležen 13-letni učenec.

Gre za napad na najstnika v enem izmed ljubljanskih naselij, za katerem stoji peterica mladeničev iz osnovnošolske tolpe "Gang 1107," poroča portal 24ur, za katerega je spregovoril tudi oče napadenega 13-letnika. Pojasnil je, da je družina dogodek dan pozneje – napad se je odvil v petek popoldne - prijavila policiji, a da so naleteli na razmeroma gluha ušesa.

Napadalci, ki naj bi 13-letniku po napadu zagrozili, da naj o vsem skupaj molči, sicer bo deležen še hujšega, naj bi bili sicer stari približno 14 ali 15 let. Nasilneži so posnetek svojega napada pozneje kar sami objavili na družabnih omrežjih. Eden od napadalcev naj bi sicer hodil na isto osnovno šolo kot napadeni učenec, pri čemer so po poročanju portala na šoli zagotovili, da bodo ukrepali.

Ni pa kot kaže nemudoma ukrepala policija. Kot je namreč oče pojasnil za 24ur, so mu policisti v ponedeljek dejali, da se policist, ki je sprejel njihovo prijavo, vrne šele v četrtek, zato da morajo počakati. Na ljubljanski policijski upravi so medtem pojasnili, da so s primerom seznanjeni. Incident se je odvil na območju Policijske postaje Ljubljana Bežigrad, preiskava suma kaznivih dejanj pa poteka intenzivno in skladno s pravili stroke. Prijavo je ob naznanilu sprejel policist na policijski postaji, ki je takoj tudi nadaljeval z zbiranjem obvestil v smeri izsleditve storilcev suma kaznivega dejanja nasilništva, pri čemer so bila v okviru predkazenskega postopka že opravljena določena preiskovalna dejanja in zbiranje obvestil. Ker so v primer vpletene mladoletne osebe, podrobnosti o preiskavi ne razkrivajo, so še pojasnili policisti, ki so poudarili, da je to potrebno tako "z vidika interesa preiskave kot tudi zaščite žrtev in morebitne ponovne viktimizacije, kot tudi pravic osumljencev tovrstnih kaznivih dejanj."

Zajem zaslonske slike
Prizori tepežke, ki je je bil deležen 13-letni učenec.

Ob tem v oči bode tudi dejstvo, da se eden od napadalcev, ki naj bi hodil na isto šolo, tja po navedbah šole od napada še ni vrnil, še poroča portal. Zoper njega bodo na šoli ustrezno ukrepali, ko se bo vrnil k pouku. Napadalec in žrtev naj bi bila sicer celo sošolca ter naj bi se nekdaj dobro razumela, a je vmes postreglo ljubosumje. Tako je za 24ur vedel povedati oče pretepenega učenca, ki je dodal še, da naj bi napadalec posledično tako imenovani samooklicani tolpi »Gang 1107,« svojim znancem naročil, naj 13-letnika pretepejo.

Estrada

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste