Jajčna juha s sirom in limono
Čeprav na prvi pogled neizrazita, bleda, pa je tale juha zelo okusna.

Zaradi jajc, sira in smetane je kar krepka, njen okus pa zaokrožijo začimbe in limonin sok.
Sestavine (za 4 osebe):
- 800 ml zelenjavne jušne osnove,
- 4 jajčni rumenjaki,
- 100 ml sladke smetane,
- 50 g nastrganega staranega sira,
- ¼ žličke soli,
- ¼ žličke kajenskega popra,
- ¼ žličke pimenta,
- 2 listka bazilike,
- sveže iztisnjen sok 1 majhne limone,
- rezine kuhanih jajc za okras,
- listki bazilike za okras.
Priprava:
V kozici zavremo jušno osnovo in jo odstavimo z ognja. V skledi stepemo jajčne rumenjake, nato pa vmešamo smetano in sir. Prilijemo eno zajemalko vroče jušne osnove, premešamo, nato pa vse skupaj vmešamo v juho. Solimo, popramo, začinimo s pimentom in dodamo baziliko ter juho na šibkem ognju kuhamo še 5 minut.
Iz juhe odstranimo baziliko, vmešamo limonin sok in jo naložimo na krožnike. Okrasimo jo z rezinami kuhanih jajc in svežo baziliko ter ponudimo. Zraven se prileže popečen kruh.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se