Brez pečenke na praznični mizi ne gre!
Omamni vonji in božanski okusi v družbi izbranih omak in prilog so pač mes(e)ne skušnjave, ki jim radi podležemo. A vse se začne pri izbiri mesa, pri katerem ne smemo varčevati. Naj bo najboljše, da bo tudi pečenka odlična.

Kraljevska svinjina v jabolčni omaki
Sestavine za 4 osebe:
2 svinjski ribici (700 g)
1 žlica masla
sol, poper
1-2 cimetovi palčki
1 šalotka
2 jabolki
30 g rozin
150 ml suhega belega vina
150 ml smetane
Priprava:
1. Meso vzemite iz hladilnika uro pred pripravo. Pečico ogrejte na 80 stopinj. Cimet strite v možnarju.
2. V ponvi, na maslu, popecite oba fileja (3 minute) z vseh strani. Meso prestavite v ogret manjši pekač, ga solite in poprajte, obložite s cimetom in za poldrugo uro položite v pečico. S termometrom preverite notranjo temperaturo mesa, ki se mora dvigniti na 63 stopinj.
3. Medtem olupite šalotko in jo sesekljajte. Jabolko narežite na 2 do 3 mm tanke rezine. Rozine namočite v vinu.
4. Na maščobi od mesa v ponvi spražite šalotko, dodajte jabolčne rezine, rozine z vinom in kuhljajte od 3 do 4 minute. Prilijte še smetano, kuhljajte od 2 do 3 minute in začinite s soljo in poprom.
5. Iz pečice vzemite meso, odstranite cimet, omako od pečenja pa prilijte jabolčni smetanovi omaki.
6. Meso narežite na rezine in postrezite z omako na segretih krožnikih.
Nasvet
Ponudite z jajčnimi vlivanci in dušenim korenjem z medom in vaniljo.
Objavljeno v reviji Majin božič, 21. 11. 2018.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se