Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Prehrana / stran 96

rak.jpeg
Bolezni · Oglas

Rak in beljakovine

Kot je znano, je Svetovna zdravstvena organizacija objavila, da uživanje rdečega (zlasti predelanega) mesa spodbuja razvoj raka.

20. 10. 2022, 08.04
čičerika, fižol, leča, soja.jpg

Zakaj je jesti hitro, poceni hrano v resnici dražje

Smutiji s semeni čije so drago razkošje, toda osnovna živila, kot so korenje, leča in krompir, so poceni, tudi če izberete malo boljšo kakovost, in to od domačih proizvajalcev. V resnici je ceneje jesti zdravo in izbrano hrano, morda zanjo odšteti kakšen cent več, kot posegati po kalorični in poceni hrani. Naj vam povemo, zakaj.

Tina Lucu
19. 10. 2022, 20.52
zelenjava, hrana.jpg

Zakaj kupovati lokalno? Ker je bolj zdravo in odgovorno do okolja

Lokalna hrana je zdaj glavni trend, saj vse več ljudi išče sveže pridelke in izdelke iz svoje okolice. Tudi vse več restavracij nabavlja pri lokalnih kmetih, nekateri največji slovenski kuharski chefi pa imajo celo svoje vrtičke in njive. Seveda vsi nimamo možnosti vrtnarjenja in kmetovanja, zato je toliko bolj pomembno, da lahko zaupamo trgovcu, da nam ponuja izdelke slovenskih kmetov.

Tina Lucu
19. 10. 2022, 12.09
_zzric__1_.jpg
lokalno · Zdravje

Imunski sistem

Zapisala Lizika Vardijan, članica Univerze za starejše RIC Novo mesto Fotografije: Anita Jakše,
18. 10. 2022, 09.50
hrana, otrok

Če bodo starši žejo gasili s sladkimi pijačami, jo bo tudi otroci

Pri razvoju zdravih prehranjevalnih navad ima pomembno vlogo družina, ki vzgaja, uči in daje zgled bodočim generacijam, poudarjajo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ). Ob tem predstavljajo nekaj nasvetov, kako naj se potrošniki zdravo prehranjujejo in po kakšnih ukrepih naj posežejo za prebroditev draginje.

M.K. / STA
16. 10. 2022, 08.20

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.