© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Prehrana / stran 201

nabrani smrekovi vršički.jpg

Smrekovi vršički za zdravje in razvajanje

Sprehod skozi gozd nam ponuja številne možnosti, ki jih nikakor ne smemo spregledati. Ste letos že nabrali smrekove vršičke? Ne pozabite pripraviti sirupa proti kašlju ali žganja, pripravili pa smo tudi druge odlične recepte.

Z.F.
23. 5. 2020, 10.04
tuna v konzervi .jpg

Kako zdrava je tuna iz konzerve?

Tunina v oljčnem olju iz konzerve je odlična malica, ki hitro poteši lakoto, obenem pa telo oskrbi s pomembnimi maščobnimi kislinami, ki jih samo ne more proizvesti. Pa vemo, kaj jemo?

Zoran Franc
21. 5. 2020, 14.00
2_natalija verboten.JPG

Natalija Verboten: 'Že 20 let nisem na nobeni dieti'

Natalija se te dni več časa mudi tudi v kuhinji, saj zelo rada kuha in peče. Kljub temu se morebitnih odvečnih kilogramov, ki bi se morda utegnili nabrati v teh dneh, pevka ne boji. Vas zanima, zakaj? Kako ji pravzaprav že leta uspe vzdrževati vitko linijo?

Revija Zvezde Lady
17. 5. 2020, 10.00
listi kislice, kislica.jpg

Gremo na travnik, nabirat kislice!

Spomladanski sprehodi v naravo, čez travnike in pašnike ter gozdove do vrhov prinašajo obilico užitkov, prav tako spoznavanje okusnih rastlin, ki nam lahko pogasijo žejo. Takšna je zagotovo kislica.

Z.F.
16. 5. 2020, 17.01
tuna v konzervi .jpg

Kako zdrava je tuna iz konzerve?

Tunina v oljčnem olju iz konzerve je odlična malica, ki hitro poteši lakoto, obenem pa telo oskrbi s pomembnimi maščobnimi kislinami, ki jih samo ne more proizvesti. Pa vemo, kaj jemo?

Z.F.
16. 5. 2020, 10.02
NOS, VOH,  VONJANJE
njena · Zdravje

Uporabni nasveti pri pešanju voha

Anozmija oziroma izguba voha doleti kar polovico ljudi nad 65. letom. Ali lahko izgubo voha, ki je večinoma povezana še s pešanjem okušanja, preprečimo?

Tea Dečman
12. 5. 2020, 16.00
Ekološko.jpg
Prehrana · Oglas

Vseslovenska kampanja ozaveščanja: Ekološko + lokalno je idealno!

Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem. Ali je pri slovenskih potrošnikih dovolj veliko zavedanje o koristnosti ekoloških živil; ali preverjajo, če so živila označena z eko znakom; kaj jim ta znak sporoča in ali mu zaupajo; o metodah, postopkih in kontrolah za ekološko pridelavo in predelavo ter vplivih na okolje.

12. 5. 2020, 10.03

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.