Prehrana / stran 201
Smrekovi vršički za zdravje in razvajanje
Sprehod skozi gozd nam ponuja številne možnosti, ki jih nikakor ne smemo spregledati. Ste letos že nabrali smrekove vršičke? Ne pozabite pripraviti sirupa proti kašlju ali žganja, pripravili pa smo tudi druge odlične recepte.
10 napotkov, kako vzeti življenje v svoje roke
Končno je napočil čas, ko se virus umirja in se naša življenja vračajo v tirnice, ki smo jih vajeni. In spet bomo postali »dobri stari mi«.
Česen je v resnici čudežno zdravilo
Vsakdo pozna koga, ki ima visok krvni tlak, povišano raven holesterola ali trigliceridov.
Kako zdrava je tuna iz konzerve?
Tunina v oljčnem olju iz konzerve je odlična malica, ki hitro poteši lakoto, obenem pa telo oskrbi s pomembnimi maščobnimi kislinami, ki jih samo ne more proizvesti. Pa vemo, kaj jemo?
Dajmo črevesju vetra s temi izbranimi vajami
Za spodbujanje črevesnih funkcij.
Pohrustajte cel kivi, kot bi jedli jabolko
Seveda je sadje dobro za vas, a zadnje raziskave razkrivajo, da je lupina še boljša, saj vsebuje veliko hranil in esencialnih maščob, ki jih v sadni sredici ni.
Vitamin C varuje pred možgansko kapjo
Ste vedeli, da je vitamin C tako zelo pomemben za naš organizem?
Kdo pravi, da hujšanje ne more biti sladko?
Jesti, se sladkati in kljub temu hujšati – vse to je mogoče z jagodami. S temi zapeljivimi sadeži se bodo kilogrami topili kot za stavo!
Kako pospešiti zdravo hujšanje? To je 9 nasvetov strokovnjakinje …
V mladosti se nespametno prehranjevanje niti ne pozna, posledice se opazijo kasneje – ko se ženska približuje meni, je včasih telo že tako iz ravnovesja, da ne zmore več.
Goji jagode: so res superživilo?!
Goji jagode rastejo na drevesu, spadajo v družino razhudnikovk.
Uživa lokalno pridelano prehrano
Jernej je eden od tistih, ki skrbno pazi, da izbira lokalno in ekološko hrano.
Natalija Verboten: 'Že 20 let nisem na nobeni dieti'
Natalija se te dni več časa mudi tudi v kuhinji, saj zelo rada kuha in peče. Kljub temu se morebitnih odvečnih kilogramov, ki bi se morda utegnili nabrati v teh dneh, pevka ne boji. Vas zanima, zakaj? Kako ji pravzaprav že leta uspe vzdrževati vitko linijo?
Gremo na travnik, nabirat kislice!
Spomladanski sprehodi v naravo, čez travnike in pašnike ter gozdove do vrhov prinašajo obilico užitkov, prav tako spoznavanje okusnih rastlin, ki nam lahko pogasijo žejo. Takšna je zagotovo kislica.
Nočna dieta z obvezno večerjo
Da je treba v posteljo brez večerje, če želimo shujšati, ne velja! Lahko si privoščimo večerjo, celo slasten obloženi kruhek, če le vemo, s čim ga je treba obložiti.
Gašper Kramar izgubil 100 kilogramov in našel ljubezen
Nekdanji tekmovalec šova MasterChef je srečno zaljubljen.
Kako zdrava je tuna iz konzerve?
Tunina v oljčnem olju iz konzerve je odlična malica, ki hitro poteši lakoto, obenem pa telo oskrbi s pomembnimi maščobnimi kislinami, ki jih samo ne more proizvesti. Pa vemo, kaj jemo?
Drobni cvetek za okras, zdravje in okusne jedi
Tokrat spoznavamo marjetico, tisto drobno cvetočo trajnico, ki jo otroci radi pletejo v dolge verige ali vence. Naj že v uvodu povemo, da gre za zdravilno pa tudi precej okusno rastlino.
Uporabni nasveti pri pešanju voha
Anozmija oziroma izguba voha doleti kar polovico ljudi nad 65. letom. Ali lahko izgubo voha, ki je večinoma povezana še s pešanjem okušanja, preprečimo?
Vseslovenska kampanja ozaveščanja: Ekološko + lokalno je idealno!
Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem. Ali je pri slovenskih potrošnikih dovolj veliko zavedanje o koristnosti ekoloških živil; ali preverjajo, če so živila označena z eko znakom; kaj jim ta znak sporoča in ali mu zaupajo; o metodah, postopkih in kontrolah za ekološko pridelavo in predelavo ter vplivih na okolje.