Redno uživanje vpliva tako na zdravje metabolizma kot na zdrav videz
Ta kultiviran napitek je najstarejši znani probiotik, ki si je zaradi svojih koristnih lastnosti prislužil nemalo hvalospevov.

Kefirjevo zrno. Čudežno zrno, ki prinaša zdravje, je znano po tem, da ima številne pozitivne učinke na človeški organizem, prav tako pa z rednim uživanjem blagodejno vpliva ne le na metabolizem, pač pa tudi na lepoto. Uživamo ga lahko na tisoč in en način!
Da lahko tudi sami preizkusite čudežno moč kefirja, si ga lahko privoščite že za zajtrk. Za sladkosnede pa predstavljamo še preprosti recept za kefirjeve mafine.
Preberite tudi:
- Grenivka pospeši izgorevanje maščob, sladke borovnice pomlajujejo kožo
- Jedilnik, s katerim dosežemo kalorijski deficit
- Kaj je bolj zdravo - maslo ali margarina
S kefirjem pa lahko ustvarjamo še na mnogo drugih načinov. Za popoln začetek dneva si lahko pripravimo fantastičen zajtrk s kefirjem. Lahko ga obogatimo s svežim ali suhim sadjem, cimetom in semeni. Izvrstna je tudi koruzna pogača, obogatena s kefirjem, za katero potrebujemo le nekaj osnovnih sestavin − pa še pečena je v dobre pol ure!
Kefirjevi jabolčni mafini
Sestavine (za 12 mafinov):
- 1 skodelica navadnega kefirja
- 1/2 skodelice stopljenega masla
- 1 skodelica rjavega trsnega sladkorja
- 1 skodelica pšenične bele moke
- 1 skodelica pirine polnozrnate (ali druge polnozrnate) moke
- 2 jajci
- 3-4 srednje velika jabolka (olupljena, izkoščičena in naribana)
- 1 zavitek bourbonske vanilije
- 1 zavitek pecilnega praška iz vinskega kamna
- ščepec soli
- ščepec cimeta v prahu
Sestavine merimo na skodelice (približno 2 dl)

Priprava:
Jabolka olupimo, izkoščičimo in naribamo. Dobro jih odcedimo in preden jih dodamo masi, iz njih iztisnemo vso odvečno tekočino. Maslo pokuhamo, le toliko, da se stopi.
Pečico segrejemo na 180°C. Dno pekača za 12 mafinov prekrijemo s papirčki za mafine. Z metlico ali električnim mešalnikom vse sestavine dobro premešamo in jim na koncu dodamo še jabolka ter vlijemo v pekač. Namesto jabolk lahko po okusu uporabimo tudi drugo sezonsko sadje, npr. hruške, maline ali borovnice.
V ogreti pečici pečemo približno 30 minut. Da so res dobro pečeni vidimo po zlatorumeni skorjici, ko mafin z zobotrebcem prebodemo v sredini, pa se ne sme več prijemati. Pečene mafine pustimo v pekaču dokler se ne ohladijo. Pa dober tek!
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se