Perutnina Ptuj priznava prisotnost salmonele v mesu, a ta ni nevarna zdravju
Na poročanje medijev o obvestilu hrvaškega ministrstva, da so bile v kosih piščančjega mesa na Hrvaškem iz podjetja PP Pipo Čakovec najedene nevarne bakterije salmonele, se je danes odzvalo tudi vodstvo PP. V sporočilu navajajo, da so informacije neresnične in zavajajoče, saj da najdene bakterije niso nevarne.

»Informacije o spornosti mesa zaradi prisotnosti bakterije salmonele so zavajajoče, saj je v stroki splošno znano, da obstaja več kot 2400 vrst salmonele v naravi. V državah članicah EU (torej tudi Sloveniji in Hrvaški) zakonodaja za živila prepoveduje prisotnosti dveh tipov salmonel, in sicer Salmonela enteritidis in Salmonela typhimurium.
V proizvodih Perutnine Ptuj PIPO Čakovec ni bila najdena nobena od teh dveh vrst salmonele, temveč v enem primeru S. infantis, ki zakonsko ni omejena in je prisotna pri vseh perutninarjih v regiji.
Zato ponovno izpostavljamo, da je meso Perutnine Ptuj 100-odstotno varno, proizvedeno v skladu z vsemi najstrožjimi EU standard," soo sporočili iz PP.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se