Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

V kateri hrani grozi salmonela?


Sašo Avramovič
5. 1. 2014, 22.45
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:53
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ste vedeli, da bakterije salmonele ne najdemo samo v perutnini, klobasah, jajcih, sladoledu in majonezi, ampak tudi denimo v orehih, sezamu in kosmičih?

Salmonela
Arhiv Svet24
Potrošnikom, ki so izdelke kupili, na inšpektoratu svetujejo, naj jih ne uporabljajo in naj jih vrnejo prodajalcu.

Najpogostejši vzrok okužbe s salmonelo je premajhna skrb za higieno. Bakterija povzroča bljuvanje in drisko, najbolj ogroženi pa so starejši in otroci. In kako se lahko še zaščitimo pred okužbo?

Salmonela je občutljiva za temperature, višje od 80 stopinj Celzija, zato jo lahko uspešno zatremo že s toplotno obdelavo hrane. Pri zamrznjeni hrani skrbno pazimo, da živilo ohranimo zamrznjeno vse do uporabe. Hrana naj vmes nikar ne odmrzne ter nato spet zamrzne. 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.