Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zelena lekarna: Pšenica za zdravilo


Sonja Grizila
28. 9. 2023, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzpsenica.jpg
Shutterstock
Foto: Shutterstock

##IMAGE-4022037##

Pšenica je požeta in v kaščah, če poznamo pridelovalca, ki jo prideluje ekološko, je nakupimo nekaj kilogramov, prišla nam bo namreč zelo prav.

Ljudje, ki imajo kronične težave s prebavili, še posebej s črevesjem, bi si morali privoščiti vsaj petnajstdnevno kuro s pšenično kašo (razen če imajo celiakijo!). Pri tem bodo izgubili nekaj kilogramov in si pošteno znižali holesterol. Tri četrt kilograma oprane pšenice zalijemo z dvema litroma vode in kuhamo tri ure, najbolje je, da si pripravimo kašo prejšnji večer za naslednji dan. Če pšenica med kuhanjem preveč povre, prilijemo malo vode. Na koncu jo pretlačimo skozi sito. Dobiti moramo za štiri globoke krožnike kaše, ki jo lahko malo sladkamo.

Če imamo črevesne težave, jemo samo kašo in kuhano sadje, če si znižujemo holesterol, si lahko privoščimo tudi zelenjavo in malo pustega mesa.

Po petnajstih dneh (pri hudih težavah je pametno zdržati še en teden več) bo telo razstrupljeno, prebavila bodo dobro delovala, krvna slika bo osupljiva, možnosti, da bodo tudi drugi organi delovali veliko bolje kot prej, pa precejšnje.

Skratka, splača se nekoliko stisniti zobe, saj sluzasta kaša pač ni kakšen kulinarični presežek.

Nadaljevanje prispevka si preberite v reviji Jana, št. 38, 19. september, 2023.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.