
Tokrat v ospredju »laške toplice«
Laške ulice in trge bo jutri, v soboto, 21. septembra, znova preplavilo pestro, zabavno, poučno in »guštno« dogajanje. Letos bo za dobro počutje še posebej poskrbljeno, napovedujejo v Turističnem društvu Laško, kjer pripravljajo 4. festival Guštfest. Rdeča nit prireditve bo namreč 170 let zdravilišča v Laškem, ki je skozi desetletja pustil velik pečat v kraju in njegovih prebivalcih.

Organizatorji obljubljajo tudi odlično kulinariko, nostalgično obujanje spominov na stare dobre čase ter prijetno in sproščeno druženje, za katerega si danes pogosto vzamemo premalo časa.Glavni poudarek letošnjega Guštfesta bo izjemna termalna voda, ki je bila osnova za nastanek zdravilišča pred 170 leti. Obiskovalci bodo med drugim spoznali, kako je termalna voda oblikovala podobo in razvoj kraja, kakšni so zgodovinski poudarki razvoja zdravilišča in kako se »laških toplic« spominjajo domačini.
Nepogrešljiv del »guštanja« predstavlja kulinarika. Vrhunski slovenski šefi bodo predstavili vsak s svojo različico »guštne« ulične jedi iz lokalnih sestavin in s pridihom nostalgije. »Guštno kulinariko« bodo ustvarjali Marko Pavčnik, ki je Laškemu priboril prvo Michelinovo zvezdico, Tomaž Bratovž, Grega Repovž in Luka Pangos. Jutrišnje pestro dogajanje se bo začelo ob 13. uri.
BA
Preberite tudi
Najbolj brano
Trenutno
9 °C
Deževno
torek, 11. 3
Deževno
sreda, 12. 3
Deževno
četrtek, 13. 3
Deževno
7-dnevni obeti