
Prvi Praznik mošta in divjačine

Z namenom, da bi promovirali mošt in divjačino, ki sta po besedah predsednice Turističnega društva Kočevje Darje Delač Felda proizvoda, ki bi ju lahko tržili pod blagovno znamko, kot to že počno s Kočevskim medom, je Turistično društvo Kočevje pripravilo v soboto na mestni ploščadi v Kočevju Praznik mošta in divjačine. V okviru prireditve so organizirali tekmovanje v kuhanju divjačinskega golaža, Matjaž Matko iz Zavoda za ohranitev kulturne dediščine Nesseltal Koprivnik je predstavil izdelavo mošta iz starih sort jabolk in hrušk, Cveto Polajnar je pekel kostanj, na stojnicah so bili obiskovalcem na voljo pridelki in izdelki domače in bio prehrane, Savo Mutič pa je za obiskovalce skuhal brezplačni goveji golaž, pasulj in kot posebnost juho iz medvedjih šap, pod peko pa je spekel polhe, kruh, pogačo in tudi 6 metrov dolg jabolčni zavitek, ki so ga na prireditvi izdelali člani Turističnega društva Kočevje.
»Prihodnje leto bomo naredili še večji »štrudl«. Naš namen je, da se bomo z njim uvrstili v Guinnessevo knjigo rekordov,« je povedala Delačeva ob napovedi, da bodo prireditev organizirali tudi prihodnje leto. Čeprav so bili letos, ko so prireditev prvič organizirali, zadovoljni z udeležbo na tekmovanju v kuhanju divjačinskega golaža, pa si za prihodnje leto želijo, da bi se ga udeležili tudi tekmovalci iz drugih slovenskih krajev. Letos se je tekmovanja udeležilo 6 ekip, med katerimi je po izboru strokovne komisije najboljši golaž skuhala ekipa Srbskega kulturno umetniškega društva Kočevje, obiskovalci pa so za najboljši golaž izbrali golaž, ki so ga skuhali člani OZVVS Kočevje.
Preberite tudi
Najbolj brano
Trenutno
9 °C
Deževno
četrtek, 13. 3
Deževno
petek, 14. 3
Deževno
sobota, 15. 3
Deževno
7-dnevni obeti