
Novinarji odkrivali zgornjesavinjsko podeželje
Združenje turističnih kmetij Slovenije je za novinarje organiziralo že peto dvodnevno kulinarično potovanje po turističnih kmetijah. Tokrat jih je pot popeljala na območje Zgornje Savinjske doline, kjer so spoznavali raznoliko podeželje, se udeležili tradicionalnih delavnic in prisluhnili zanimivim zgodbam gospodinj ter gospodarjev kmetij. Bogat dvodnevni program je spremljala okusna domača kulinarika, saj so novinarji na svoji poti ves čas okušali tradicionalne lokalne dobrote, kot sta ajdnek in obrnjenik. Na obisku na turistični kmetiji Stoglej v Lučah smo se jim za kratek čas pridružili tudi mi.

V Združenju turističnih kmetij Slovenije so dvodnevno kulinarično potovanje za slovenske novinarje prvič organizirali leta 2022. Letno zanje pripravijo dve študijski potovanji. Letos spomladi so tako obiskali podravsko in pomursko regijo, jeseni je na vrsto prišla Zgornja Savinjska dolina. »Namen potovanja je, da slovenski novinarji spoznajo ponudbo turističnih kmetij na območju Zgornje Savinjske doline. Naš cilj je, da na to območje privabimo čim več slovenskih domačih gostov, ki so najpomembnejši gostje na naših turističnih kmetijah,« je o razlogih za organizacijo pojasnila specialistka za turizem na kmetijah v Kmetijsko-gozdarskem zavodu Celje Renata Kosi.
Foto: Andraž Purg
Več preberite v zadnji tiskani izdaji Novega tednika, ki je izšla 10. 10. 2024.
Preberite tudi
Najbolj brano
Trenutno
9 °C
Deževno
torek, 11. 3
Deževno
sreda, 12. 3
Deževno
četrtek, 13. 3
Deževno
7-dnevni obeti