
Martin Težak prejel priznanje OZ Slovenije: S tradicijo v prihodnost
Na letošnjih dnevih slovenskega turizma je Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije za 30 let dela v gostinstvu s priznanjem nagradila Martina Težaka, lastnika Bara pri Veseliču v Turškem Vrhu, ki mu po domače pravijo pri Habrijačkem. Gre za gostinski obrat, ki je svojevrsten fenomen, saj neprekinjeno poslujejo že 120 let. Tudi med vojno je bil odprt, zaprt je bil le med korono. Martin Težak pa je že četrta generacija, ki vztraja v dejavnosti že tudi sam tri desetletja.

„Dokaz, da se da preživeti tudi v našem okolju, daleč od mesta in druge ponudbe,“ pove. Z veliko mero hvaležnosti in zanesenjaštva je gostilno prevzel leta 1993 od mame, ki se je takrat upokojila.
Pred štirimi leti so obnovili klet, ki jo obiskovalci poznajo kot klet dobrih okusov, in dvorišče za hišo, pred dvema letoma pa tudi gostinsko teraso. Pri tem so si pomagali z evropskimi sredstvi, sicer se teh obnov ne bi mogli lotiti.
Močno pa se je v tem času spremenila struktura gostov, saj ni več dnevnih gostov, ki so nekoč prevladovali. Zdaj se bolj usmerjajo k vikend gostom, pa tudi teh ni vedno veliko. Na začetku Martinove gostinske poti je bilo še veliko hrvaških gostov, kar 70 odstotkov. Po razpadu skupne države, z nastankom meja, hrvaških gostov več ni bilo.
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Preberite tudi
Trenutno
14 °C
Oblačno
četrtek, 13. 3
Deževno
petek, 14. 3
Deževno
sobota, 15. 3
Deževno
7-dnevni obeti