© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Praznična priloga: pečene krompirjeve vrtnice


Metka McCully Žigon
13. 12. 2025, 06.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Pečen krompir lahko zasije tudi praznično: pripravite ga kot čudovite krompirjeve vrtnice. Preprosto, dekorativno in popolno za vsako slavnostno mizo.

babicina shramba.jpg
Shutterstock
Pečene krompirjeve vrtnice

Pečen krompir imamo vsi radi, a je nekoliko preveč vsakdanja priloga za praznično kosilo ali večerjo. Predlagam, da ga spečemo nekoliko drugače – v obliki vrtnic. Zveni morda komplicirano, pa ni. Če ste v dvomih, lahko kdaj prej krompir po tem receptu pripravite poskusno.

Sestavine za 4 osebe

  • približno ½ kg krompirja
  • sol, olivno olje – po okusu
  • nastrgan parmezan – par žlic
  • 8 tankih rezin slanine (po dve »vrtnici« na osebo)

Priprava

Preberite še

1. Krompir olupimo, operemo in zrežemo na tanke okrogle rezine. Najbolje je, da uporabimo strgalnik.
2. Na ravno podlago položimo rezino slanine in nanjo v vrsti tanke rezinice krompirja, tako, da se malce prekrivajo. Posolimo – malo, ker je že slanina slana. Čez potresemo žlico parmezana. Sedaj slanino in krompirjeve rezine previdno zvijemo v rolico in jo položimo v pomaščen pekač za mafine. Poškropimo z olivnim oljem.

3. Pecite na 200 stopinjah Celzija 30 minut. Postrezite takoj.

Objavljeno v reviji Jana, št. 49, december 2025.

Revija je na voljo tudi v spletni trafiki.

E-novice · Novice

Jana

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.