Smetanove rožice
Preprost recept z malo sestavinami

Za 40 piškotov
Priprava: 25 minut
Hlajenje: 1 ura
Pečenje: 15 minut za vsak pekač
Sestavine: 75 g zmehčanega masla * 50 g sladkorja v prahu * 4 žlice kisle smetane * 200 g moke; * poleg tega: moka za delovno površino * papir za peko in maslo za pekač * 1 rumenjak za premaz * grobo zrnat sladkor za posipanje.
Priprava: Penasto umešamo zmehčano maslo in sladkor v prahu. Dodamo kislo smetano in gladko razmešamo. Dodamo moko in dobro pregnetemo, da dobimo gladko testo. Testo zavijemo v folijo in damo za 1 uro v hladilnik, da počiva. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Pekač prekrijemo s papirjem za peko, ki ga dodatno nekoliko namastimo z maslom. Delovno površino rahlo pomokamo. Po porcijah razvaljamo testo na debelino pol centimetra. Iz testa izrežemo piškote. Pri tem uporabimo dva modelčka, večjega za zunanji obod in manjšega, s katerim izrežemo notranjo odprtino piškota. Testo, ki ga ne potrebujemo, naj medtem počiva v hladilniku. Obročke zložimo na pekač. Premažemo jih z razžvrkljanim rumenjakom in posipamo s sladkorjem. Pečemo v ogreti pečici na zgornji rešetki 12 do 15 minut. Pečene piškote previdno poberemo z lopatko, preložimo jih na rešetkast podstavek, da se ohladijo, nato pa jih shranimo v tesno zaprti pločevinasti posodi.
Nasvet: Model, s katerim režemo piškote, sproti pomakamo v moko, da se testo ne prijemlje. Kovinski modelčki imajo oster rob in je z njimi laže delati kot z modelčki iz plastične snovi. Škatla, v kateri hranimo piškote, naj bo široka in plitva. Med posamezne plasti piškotov damo kos pergamentnega papirja.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se