Piškotov ni nikoli dovolj
Prazniki dišijo po cimetu, limonini lupinici, medu, rumu in oreščkih. Predvsem pa po vročih piškotih.

Čokoladne smrečice
Za 30 smrečic
Priprava: 50 minut + 3 ure za ohlajanje
Pečenje: 12 minut
Sestavine: 200 g zmehčanega masla, 100 g sladkorja v prahu, 3 rumenjaki, 100 g moke, 120 g mletih orehov, 40 g kakava v prahu.
Za nadev: 200 g temne čokolade, 150 g sladke smetane.
Za obliv: 100 g temne čokolade.
Priprava: Maslo kremasto stepemo, med stepanjem postopoma dodajamo sladkor v prahu in rumenjake. V posodi zmešamo moko, orehe in kakav, dodamo masleni zmesi in ročno premešamo. Testo zavijemo v folijo in za dve uri odložimo na hladno. Testo odvijemo in razvaljamo na pomokani delovni površini 4 mm na tanko. Z modelčki v obliki smreke izrežemo piškote in jih položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo v pečici, ogreti na 175 stopinj, 10–12 minut. Za nadev na grobo nasekljamo čokolado in jo prelijemo z vročo smetano. Premešamo, da dobimo čokoladno zmes. Počakamo uro, da se zmes strdi. Nadev namažemo na polovico smrečic in jih pokrijemo z drugo smrečico. S čopičem vrhnji del premažemo s stopljeno čokolado.
Več v Zarji št.51, 18.12.2018
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se