© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piškotov ni nikoli dovolj


Marjana Ogorevc Žgalin
18. 12. 2018, 00.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Prazniki dišijo po cimetu, limonini lupinici, medu, rumu in oreščkih. Predvsem pa po vročih piškotih.

piskoti smrekice.jpg
Shutterstock
Čokoladne smreke

 Čokoladne smrečice

Za 30 smrečic

Priprava: 50 minut + 3 ure za ohlajanje

Pečenje: 12 minut

Sestavine: 200 g zmehčanega masla, 100 g sladkorja v prahu, 3 rumenjaki, 100 g moke, 120 g mletih orehov, 40 g kakava v prahu.

Za nadev: 200 g temne čokolade, 150 g sladke smetane.

Za obliv: 100 g temne čokolade.

Priprava: Maslo kremasto stepemo, med stepanjem postopoma dodajamo sladkor v prahu in rumenjake. V posodi zmešamo moko, orehe in kakav, dodamo masleni zmesi in ročno premešamo. Testo zavijemo v folijo in za dve uri odložimo na hladno. Testo odvijemo in razvaljamo na pomokani delovni površini 4 mm na tanko. Z modelčki v obliki smreke izrežemo piškote in jih položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo v pečici, ogreti na 175 stopinj, 10–12 minut. Za nadev na grobo nasekljamo čokolado in jo prelijemo z vročo smetano. Premešamo, da dobimo čokoladno zmes. Počakamo uro, da se zmes strdi. Nadev namažemo na polovico smrečic in jih pokrijemo z drugo smrečico. S čopičem vrhnji del premažemo s stopljeno čokolado.

Več v Zarji št.51, 18.12.2018


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.