© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pikantni špageti


Jana
5. 5. 2012, 00.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Izkoristite pestro spomladansko izbiro zelenjave in dišavnic.

Pikantni špageti

Za 2 osebi


Priprava: 15 minut
Kuhanje: 15 minut

Sestavine: 400 g jajčevcev * sol * 2 stroka česna * 1 sardelni file * 350 g paradižnikov (lahko iz konzerve ) * 1 čili * 250 g špagetov * 2 žlici olja * 1 dl bistre zelenjavne juhe iz kocke * poper * 1 žlica sesekljanega peteršilja * parmezan.

Priprava: jajčevec umijemo, obrišemo in narežemo na kockice. Rahlo osolimo in pustimo stati, da izteče grenka tekočina. Česen olupimo in na drobno sesekljamo. Sardelni file zmečkamo z rezilom noža v pasto. Paradižnike sesekljamo. Čili očistimo semen in ga na drobno sesekljamo. Po navodilu z zavitka skuhamo špagete v obilici osoljene vrele vode. Medtem v ponvi segrejemo olje. Narezani jajčevec popivnamo s papirnato brisačo, damo ga na olje v ponev in ga na močni vročini zapečemo. Dodamo sesekljani česen, premešamo, dodamo sardelno pasto in paradižnike ter spet premešamo. Dodamo čili, zalijemo z juho in kuhamo v pokriti ponvi na srednje močnem ognju 10 minut. Solimo in popramo po okusu. Odcedimo kuhane špagete in jih skupaj s sesekljanim peteršiljem primešamo zelenjavni omaki v ponvi. Postrežemo z naribanim parmezanom.

Jana št. 10/ 2012


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.