© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečeni krompirček z rožmarinom


Katja Kmet
22. 9. 2012, 21.53
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Jedi, ki jih začinimo z rožmarinom, nam z vonjem in okusom prikličejo v spomin počitniška doživetja.

Pečeni krompirček z rožmarinom

Za od 6 do 8 oseb


Priprava: 30 minut
Pečenje: 15 minut

Sestavine:

1,3 kg majhnih krompirjev
sol
3 stroki česna
3 vejice rožmarina
8 žlic olivnega olja
2 lovorova lista
sol (npr. solni cvet)
poper

Priprava:

Krompirje umijemo in pristavimo s toliko vode, da so pokriti. Skuhamo jih (20 minut) in odcedimo. Ko se nekoliko ohladijo, jih olupimo in pustimo cele. V skledi, prekriti s prozorno folijo, jih pustimo stati na hladnem čez noč. Naslednji dan olupimo česen in ga stremo (ali na drobno sesekljamo). V teflonski ponvi segrejemo 4 žlice olja. Dodamo krompirje (večje lahko razrežemo) in jih na srednje močnem ognju pečemo od 5 do 6 minut, da z vseh strani zlato porjavijo. Dodamo lovorova lista in česen, premešamo in pražimo 2 minuti. Dodamo osmukane listke rožmarina, pokapljamo s preostankom olja ter solimo in popramo. Premešamo na ognju, da se krompirji še malo zapečejo. Ponudimo za prilogo k mesnim jedem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.