Nadevano piščančje bedro
Postrežemo z bučnim pirejem na porovih rezancih.

Sestavine: 4 piščančja bedra + 1 žemlja + 20 g masla + 40 dag šalotke + 60 g jurčkov + 1 rumenjak + 0,5 dl sladke smetane + sol + poper + peteršilj + majaron; za pire: 400 g krompirja + 200 g rumene buče + maslo + sol + 320 g pora + 20 g olivnega olja.
Priprava: Piščančja bedra umijemo in izkoščičimo. Žemljo narežemo na majhne kocke. V ponvi raztopimo maslo in na njem prepražimo sesekljano šalotko, ji dodamo na grobo nasekljane jurčke, jih prepražimo in začinimo ter zmešamo z kruhovimi kockami. Pripravljeni zmesi dodamo še začimbe, rumenjak in smetano ter pustimo, da se žemlje dobro navlažijo. Nadev nadevamo v izkoščičena bedra v prostor, kjer je bila prej kost, jih spnemo z zobotrebcem in zlato rumeno spečemo v pečici.
Pire: Krompir olupimo in narežemo na večje kose, prav tako bučo, in oboje skuhamo v soljeni vodi. Kuhano pretlačimo, dodamo vroče maslo in smetano ter dobro premešamo.
Na olivnem olju na hitro prepražimo na rezance narezani por, malo podušimo, da se zmehča, in posolimo.
E-novice · Novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se