S krožkom za ekološko meso do več znanja


Člani Panožnega krožka za trženje ekološko pridelanega mesa, ki deluje v okviru Združenja za ekološko kmetovanje Dolenjske, Posavja in Bele krajine, so minuli konec tedna pripravili že četrto strokovno srečanje, saj dobro vedo, da je treba za učinkovito prodajo na domu marsikaj pripraviti in tudi precej znati.
Tokrat so se zbrali na kmetiji Marka Zabukovca v Gabrijelah pri Krmelju, kjer jim je Miha Cesar iz Grma Novo mesto natančno pokazal, kako učinkovito razsekati goveje polovice, da bo meso primerno za predelavo in za prodajo strankam na kmetiji.
Irena Kos, univ. dipl. inž. živilske tehnologije, je udeležencem svetovala, kako naj uredijo prostore za razsek mesa in predelavo na domu, Stojan Kajtna pa jim je predstavil ponudbo opreme za prostore s hladilno tehniko.

Udeleženci so skupaj s predavatelji ugotavljali, da se morajo še veliko naučiti o primerni pripravi mesa za trg ter o tem, kako meso kupcem ponuditi. Panožni krožek pa ima še večje ambicije, saj želi ponudnike ekološkega mesa povezati, da bi lahko skupaj oskrbeli tudi večje kupce in se prijavili na javne razpise.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se