Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Spodnje Podravje: Zahtevni časi za preživetje gostincev


Senka Dreu
16. 8. 2023, 20.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ni malo gostinskih lokalov, katerih vrata se po epidemiji koronavirusa niso več odprla. Tisti, ki vztrajajo še naprej, se soočajo z znanimi težavami: visokimi stroški hrane, energije in najemnin ter pomanjkanjem kadra.

1692222360_restavracija.jpeg
Arhiv Štajerskega Tednika

Maja je presenetila objava, da občina Lenart išče novega najemnika za kavarno Maistrova klet v Zavrhu, in to samo dve leti po tem, ko jo je za obdobje petih let najel domačin Mišel Vugrinec. Skoraj v istem času so se po Slovenskih goricah razširili namigi, da bo avgusta svoja vrata v Gočovskem dvorcu zaprla Štajerska hiša kulinarike (ŠHK), daleč naokrog znana po degustacijskih menijih in organizaciji večjih prireditev v Gočovskem dvorcu ali na terenu. Kar nekaj časa je trajalo, da sta bila za izjave dosegljiva lastnika Sašo Kramberger in Gregor Brodnjak, kar je samo potrjevalo sume, da se nekaj tudi zares dogaja. Zdaj je jasno, da ŠHK ostaja.

Kot kaže, pa prav tako ni vse v redu v Dvorcu Jeruzalem v Ivanjkovcih, saj je v Prlekiji slišati, da ga po samo dveh letih zapušča najemnik Dino Kruhoberec, ki vodi tudi bližnje Gostišče Taverna. Ali drži, da predčasno prekinja pogodbo, smo ga vprašali, njegov odgovor pa najdete jutri na strani 8 v tiskani izdaji Štajerskega tednika.

Več pa tudi o novem najemniku Maistrove kleti in pojasnilo o nadaljevanju dejavnosti Štajerske hiše kulinarike.

Jutri v Štajerskem tedniku!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.