Posledice korona krize v Ptujski kleti: Večji upad prodaje buteljk
Letošnja epidemija je zarezala tudi v vinski sektor. Marsikje so kleti še polne starega vina, novega so vinogradniki zaradi negotovih razmer pridelali manj kot običajno.

Nemalo se jih je odločilo za zeleno trgatev, ko so s trte potrgali nedozorelo grozdje, država jim je za ta ukrep namenila finančno pomoč. Med vladnimi ukrepi za pomoč vinskemu sektorju sta bila tudi krizna destilacija in krizno skladiščenje vina.
Med prvim valom epidemije koronavirusa v spomladanskih mesecih so slovenski vinarji prodali bistveno manj vina kot v enakem obdobju lani. Marca je bila prodaja nižja za 25, aprila za 50 in maja za 40 odstotkov. Ob letošnjem martinovem, ko je država že sredi drugega vala epidemije, so vinarji, namesto da bi se veselili pridelka in letine, ki je ponovno dala dobra vina, le zaskrbljeno, stoično in nemočno gledali proti jutrišnjemu dnevu. Potrošnja vina bo glede na okoliščine nedvomno manjša kot v predhodnih letih.
Prodaja za 20 odstotkov nižja
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se