Čigavo meso se bo dražilo?!
Direktor Celjskih mesnin Izidor Krivec je nedavno izjavil, da je za preživetje mesarjev nujen dvig cen mesa. Vzrok za povišanje naj bi bili višji stroški energentov in osnovne surovine – svinjskega mesa. Ob vse bolj praznih prašičjih farmah ter ob stiski slovenskih govedorejcev, ki govedo zaradi pritiska cenejšega uvoza le s težavo prodajo, se postavlja vprašanje, čigavo meso bodo slovenski potrošniki dražje plačevali.

Cene mesa so se letos že zvišale, po napovedih Krivca pa bi se morale cene zvišati še za vsaj 15 odstotkov. Tržna poročila agencije za kmetijske trge kažejo, da so odkupne cene svinjskega mesa resnično precej nad lanskimi, vendar pa so bile v začetku avgusta na ravni marčevskih cen in še niso dosegle rekordnih odkupnih cen v aprilu. Vendar cene se tedensko spreminjajo in močno nihajo, tudi v odvisnosti od razpoložljivosti poceni mesa iz tujine.
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
